Dissabte, 3 juny 2023
Dissabte, 3 juny 2023
IniciGent GranLa Generalitat obre la convocatòria d’ajuts per adaptar els habitatges de les...

La Generalitat obre la convocatòria d’ajuts per adaptar els habitatges de les persones majors de 65 anys

L’ajut és d’un màxim de 4.000 euros per pis i està destinat a afavorir la mobilitat i l’autonomia de les persones grans dins del seu domicili

convocatòria ajuts adaptació habitages persones majors 65 anys
Els ajuts volen afavorir l’autonomia de les persones grans // Foto: Fundació Mútua de Propietaris

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, del Departament de Territori, ha obert avui la convocatòria per subvencionar les obres d’arranjament de l’interior dels habitatges que facilitin i afavoreixin la mobilitat i l’autonomia de les persones grans. Els treballs inclouen els que es facin per assolir les condicions mínimes d’habitabilitat; per adequar a la normativa vigent les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament; i les que siguin per millorar l’accessibilitat, especialment en cuines i banys.

La dotació pressupostària d’aquesta convocatòria és d’1,6 milions d’euros i la previsió és que pugui afavorir 500 llars en les quals viu alguna persona gran. Les sol·licituds es poden presentar des d’aquest divendres, 14 d’abril, i fins al 30 de juny.

anunci guies d'arrel

Les bases reguladores per accedir a aquesta convocatòria estableixen que hi tenen dret les persones que formin part d’una unitat de convivència que inclogui entre els seus membres alguna persona de 65 anys o més, i que tingui manca autonomia o mobilitat, o tingui un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Cal que l’habitatge a reformar sigui el domicili habitual i permanent de la persona beneficiària i que es trobi a les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona i a Terres de l’Ebre. Com és habitual, la convocatòria no inclou la demarcació de Barcelona, ja que la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona tenen línies d’ajuts molt similars per al mateix col·lectiu de persones.

La persona sol·licitant ha de ser la propietària, usufructuària o llogatera de l’habitatge i no pot tenir, ni ella ni cap dels altres membres de la unitat de convivència, cap altre habitatge en propietat a Catalunya. A més, cal complir els requisits econòmics marcats per la convocatòria de no superar 2 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), d’acord amb les taules que es publiquen en la convocatòria.

Mitjançant aquesta subvenció es pot pagar el 100% del cost de les obres, amb una quantia màxima de 4.000 euros per habitatge. El pressupost dels treballs no pot superar els 8.000 euros.

Font: Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content