Dijous, 13 juny 2024
IniciRECERCA I TECNOLOGIALa Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona s’alien per crear un centre d’investigació...

La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona s’alien per crear un centre d’investigació i suport a les cures

Aquest espai de 5.000 metres quadrats, situat al carrer Almogàvers 165, acollirà un laboratori d'innovació, incubadores d'empreses i espais de formació per impulsar el sector i respondre a les necessitats actuals i futures de la població envellida

acord creació centre d'investigació i suport a les cures
Foto de família de l’acord de col·laboració signat aquest matí // Foto: Generalitat de Catalunya

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han signat aquest dimecres un protocol de col·laboració per crear un nou pol d’activitat econòmica dedicat a l’economia de les cures. Aquest espai de 5.000 metres quadrats, situat al carrer Almogàvers 165, acollirà un laboratori d’innovació, incubadores d’empreses i espais de formació per impulsar el sector i respondre a les necessitats actuals i futures de la població envellida.

L’envelliment de la població a Catalunya i Europa fa que l’economia de les cures sigui un sector estratègic amb un gran potencial de creixement. A Barcelona, la població major de 65 anys ja representa el 19% del total i es preveu que arribi al 24% el 2033. Això suposa un augment de la demanda de serveis d’atenció a les persones grans i dependents, que actualment està coberta majoritàriament per treballadores del sector, majoritàriament dones, amb condicions laborals precàries i sous baixos.

Un nou pols per impulsar l’economia de les cures

L’objectiu del nou pol és contribuir a impulsar el sector de l’economia de les cures, que permetrà abordar els principals reptes del sector, concretats en el foment del talent, l’impuls del teixit empresarial i el foment de la innovació social i tecnològica, com a palanques per poder donar una resposta eficient a les demandes actuals i futures de l’atenció a les persones grans i en situació de dependència. El nou centre incorporarà un laboratori amb capacitat d’innovar i testejar nous models en la prestació de les cures.

PUBLICITAT

Es treballarà amb el sector en:

  1. Capacitació, formació i talent
  2. Impuls a l’emprenedoria
  3. Incubació i acceleració empresarial
  4. Impuls a la innovació social, la innovació tecnològica i la innovació oberta
  5. Transferència tecnològica i de coneixement
  6. Atracció d’inversions i finançament empresarial
  7. Creació d’un ecosistema de col·laboració públic privat
  8. Divulgació i connexió amb la ciutadania

La creació d’aquest nou pol d’activitat econòmica és un pas important per a la transformació del sector de les cures a Barcelona. Es tracta d’un projecte que té el potencial de crear ocupació de qualitat, dignificar les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector i millorar la qualitat de vida de les persones grans i dependents.

A més, aquest projecte s’alinea amb l’estratègia municipal Barcelona Green Deal, que aposta per la diversificació de l’economia i la creació de nous sectors estratègics per a la ciutat.

PUBLICITAT

La signatura d’aquest protocol és un senyal del compromís del Govern de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona amb el sector de les cures i amb la construcció d’un futur més sostenible i just per a tothom.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content