Divendres, 21 juny 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALLa Generalitat convoca una nova edició dels Premis de Civisme que distingeixen...

La Generalitat convoca una nova edició dels Premis de Civisme que distingeixen treballs, obres i actuacions en l’àmbit del civisme

La 41a edició compta amb una dotació global de 30.000 euros per a cinc categories

premis civisme 2023
Logotip dels Premis de Civisme // Foto: gencat

El Departament de Drets Socials ha convocat una nova edició dels Premis de Civisme, que distingeixen treballs, obres i actuacions en l’àmbit del civisme. La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària impulsa aquests guardons amb l’objectiu d’estimular, des d’àmbits i edats ben diferents, actuacions de millora social i reflexions sobre el civisme, entès com un instrument essencial per a la inclusió social i la lluita contra la pobresa.

Les persones i entitats que vulguin optar als guardons poden presentar la seva candidatura fins al 6 de març, ja que enguany els premis canvien les seves dates i se celebraran a la primavera. En conjunt, els Premis Civisme tenen una dotació de 30.000 euros per a les cinc categories que, amb la diversitat que ofereixen, pretenen arribar a un espectre social com més ampli millor.

  • 41è Premi de Civisme Serra i Moret, que premia obres i treballs en llengua catalana que tractin del civisme, en qualsevol de les seves vessants, en les categories d’assaig i treball pedagògic, dotada amb un premi de 3.000 euros cadascuna.
  • 37è Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil, que fomenta en el jovent els valors de la responsabilitat, la capacitat associativa, l’esperit de servei i el compromís vers la societat, l’amor i el respecte per la natura. Inclou dues categories: treball en favor de les persones i millora de l’entorn natural, amb una dotació de 3.000 euros pel primer premi de cada modalitat, i un gravat per al segon i tercer premi.
  • 28è Premi de Civisme als mitjans de comunicació, dotat amb 6.000 euros, al qual poden optar els treballs que hagin destacat pel tractament del civisme i els valors i que hagin exercit un impacte social, ja siguin produccions televisives o radiofòniques, per a premsa escrita o Internet.
  • 8è Premi de Civisme a la innovació. Aquest guardó té l’objectiu de premiar les accions que, un cop posades en pràctica, hagin suposat una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d’un col·lectiu específic com del conjunt de la societat. El projecte guanyador rebrà un premi de 6.000 euros.
  • 2n Premi de Civisme a la virtut civil i la cohesió social, dotat amb 6.000 euros, vol reconèixer persones o organitzacions que destaquin per l’excel·lència de la seva tasca i trajectòria cívica i per actuacions que afavoreixin la cohesió social i de servei al país, sobretot dels col·lectius que són susceptibles de patir discriminacions.

Els Premis de Civisme es van convocar per primer cop l’any 1982. El certamen, que enguany arriba a la 41a edició, té l’antecedent històric en el Premi Prat de la Riba, que la Generalitat de Catalunya va instituir l’any 1935 per guardonar el millor llibre sobre formació i educació cívica.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content