La Generalitat millora l’accessibilitat de les marquesines a les parades d’autobús interurbà

En total hi han prop de 1500 a tot el territori

millora accessibilitat marquesines parades autobus interurba
Les actuacions de millora a les marquesines va començar a l’estiu // Foto: gencat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés per a la millora de l’accessibilitat i el confort de les marquesines de les parades d’autobús interurbà que són de la seva competència per donar compliment a les normes sobre l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. 

En concret, des de l’estiu s’han realitzat reformes en 135 marquesines distribuïdes per tot el territori i s’aniran remodelant progressivament fins a arribar a les 1.494 que hi ha a tot Catalunya (577 a Barcelona, 366 a Girona, 261 a Lleida i 290 a Tarragona). A la demarcació de Barcelona s’han millorat 89 marquesines, a la de Lleida, i a la de Tarragona, 32. Abans que acabi l’any està previst començar a la demarcació de Girona.

BANER_300X250

Les millores consisteixen en la reforma dels diferents elements que constitueixen l’interior de la marquesina. En concret, se substitueixen els bancs existents per uns de nous amb reposabraços i amb l’alçada d’acord amb la normativa corresponent. També s’incorpora un nou element, el suport isquiàtic, una barana per recolzar-se que té com a objectiu la comoditat dels usuaris. Finalment, es desplaça el planímetre amb la informació dels horaris i les parades a l’altra banda de la marquesina per tal que no interfereixi ni amb les persones assegudes al banc ni amb el suport isquiàtic.

Aquestes actuacions formen part del contracte de manteniment i conservació de marquesines que es va adjudicar el 2016 a Clear Channel.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*