La Fundación Adecco ofereix beques per a estudiants amb discapacitat de FP i universitaris

La convocatòria per presentar sol·licituds està oberta fins l’11 de novembre

Beques Fundación Adecco estudiants fp universitaris discapacitat
La influencer Carolina Iglesias i l’actor El Langui s’hi han sumat a la iniciativa // Foto: Fundación Adecco

Des del 10 de setembre i fins l’11 de novembre de 2018 es poden presentar sol·licituds a la I Convocatòria de beques de la Fundación Adecco per a estudiants de Formació Professional (FP) i universitaris amb discapacitat, un projecte que compta amb una dotació total de 200.000 euros, i que té l’objectiu de millorar l’ocupació i la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat a través de la formació.

Els seleccionats disposaran d’un ajut de fins 5.000 euros, per realitzar una formació professional, estudiar una carrera universitària, formar-se a l’estranger, especialitzar-se mitjançant un màster o millorar el seu anglès.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En l’actualitat encara els joves amb discapacitat, continuen acreditant un nivell formatiu substancialment inferior a la mitjana: un 11% és analfabet (un 0,28% dels de la seva edat) i només un 1,9% compta amb estudis superiors, davant el 11,9% general.

“Aquest baix nivell formatiu, unit als prejudicis que segueixen girant en torn a les persones amb discapacitat, pesen doblement sobre les seves oportunitats de treball. Per tant, resulta fonamental donar suport als joves amb discapacitat en la seva carrera professional, equiparant la seva formació a la de la resta i minimitzant els barreres d’accés al treball. Només així podem avançar cap a un mercat laboral més inclusiu”, destaca Francisco Mesonero, director general de la Fundación Adecco.

BANER_300X250

La iniciativa compta amb amb el suport de Carolina Iglesias, influencer, col·laboradora i guionista en Vodafone YU de los 40 Principales i Community Manager en Operación Triunfo, i de Juan Manuel Montilla (El Langui), cantant i actor, Tots dos s’han sumat a la campanya “Ya lo decían nuestras abuelas: #EstudiaHijoEstudia”, que té l’objectiu d’empoderar als joves amb discapacitat i avançar cap a una societat més inclusiva.

El projecte neix per donar suport a la formació qualificada de persones amb discapacitat, no només a la universitat -a la que estan adreçades la majoria dels ajuts-, sinó també en altres alternatives com la FP. Segons explica Mesonero “volem posar en valor una opció formativa que continúa infravalorada, segons l’OCDE, però que ofereix una àmplia gama de títols oficials, la possiblitat d’obtenir una qualificació professional en 1 ó 2 anys i que a més es basa ne continguts pràctiques i d’aplicació, el que garanteix una ràpida adaptació al lloc de treball i reforça el dinamisme, la iniciativa i la flexibilitat dels professionals”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*