Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALLa Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella acompanya 131 persones del Bages,...

La Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella acompanya 131 persones del Bages, Berguedà i Moianès

tutelar Comabella
La funció de la Fundació es protegir i acompanyar les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental // Foto: AMPANS

La Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella, una entitat promoguda per AMPANS que va néixer l’any 1994, va acompanyar durant l’any passat 131 persones, segons es recull a la seva memòria anual on s’hi recullen les activitats realitzades per aquesta entitat sense afany de lucre.

La principal funció de la Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella és la de protegir, vetllar i acompanyar les persones  amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o persones que presenten dèficits permanents amb deteriorament cognitiu, les quals, judicialment o per voluntat de la família, la fundació n’estigui encarregada. Recordem que a Catalunya hi ha un total de 7.400 persones tutelades.

L’entitat treballa amb un equip format per deu professionals de l’àmbit social, econòmic i patrimonial, que han vetllat pel benestar físic, social i emocional de les persones usuàries, i per protegir l’ús correcte dels seus bens.

Entre les tasques destacades que la Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella ha pogut desenvolupar durant el 2018 figuren un seguit de trobades amb sis entitats tutelars de referència a Catalunya, amb les que han compartit reptes i s’han preparat per abordar els canvis normatius previstos en l’àmbit de la tutela, com ara complir la Declaració Universal dels Drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides.

La memòria del 2018 recull els temes més rellevants de l’any, com l’adquisició d’un habitatge dins d’un projecte de cohousing, que ha permès a l’entitat oferir habitatges dignes a persones amb pocs recursos, a més de disposar d’un habitatge d’emergència per a casos socials greus. També es destaca un projecte d’oci saludable impulsat per la pròpia fundació i finançat per la Diputació de Barcelona, que ha permès a 14 persones tutelades gaudir de sortides saludables a Món Sant Benet i Fundació Alícia i al Centre Especial de Treball la Fageda.

La tasca sensibilitzadora cap a la societat per tal de fomentar el respecte als seus drets i dignitat, és una altra de les funcions de la Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella, alhora, que treballar per la seva plena inclusió  a la comunitat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content