Dimarts, 30 novembre 2021
IniciEntitatsDiferents persones amb discapacitat presenten els seus projectes d’apoderament en un seminari...

Diferents persones amb discapacitat presenten els seus projectes d’apoderament en un seminari a Girona

seminari girona persones discapacitat projectes empoderament
Una de les presentacions dels projectes d’apoderament // Foto: Fundació Support

Ahir al matí diferents entitats catalanes que treballen amb persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental van participar al seminari ‘Participació i discapacitat. Quan les persones lideren els seus propis projectes’, on es van presentar diversos projectes d’apoderament.

L’acte va tenir lloc a la fundació tutelar Support en el marc del projecte internacional Ad-Choisir, que té com a objectiu principal la cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques en el suport a la presa de decisions de les persones amb discapacitat, la cerca de les habilitats dels professionals, així com la creació d’una xarxa europea per avançar en els drets de les persones amb discapacitat.

diari-discapacitat-300x250e

La trobada formava part de tota una setmana de treball que clourà aquest divendres, on estan incloses visites a diferents entitats i institucions de comarques gironines como ara la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistència Sanitària, la Fageda o la Fundació Estany,

Els protagonistes dels projectes van explicar les iniciatives que tenen en marxa dirigits a potenciar l’autonomia, la responsabilitat i l’exercici dels seus drets.

Representaven a entitats com Federació Veus, ActivaMent Catalunya, Salut Mental Catalunya, la Comissió Mixta de Salut Mental de les Comarques Gironines, l’Associació Família i Salut Mental de Girona, Fundació Aspronis, Fundació Drissa, l’Institut d’Assistència Sanitària, el Grup Ramon Noguera i Campus Arnau d’Escala.

El projecte Ad-Choisir té una durada de dos anys i les trobades de treball es fan als diferents països associats, què són a més d’Espanya, Alemanya, Eslovàquia, Luxemburg i França.

Aquest projecte se suma a dos estudis europeus més: I-Decide, centrat en la millora del coneixement, la metodologia i els materials de suport a l’abast dels professionals que atenen les persones amb discapacitat per tal que puguin prendre les seves pròpies decisions; i TopHouse, orientat a les necessitats professionals per a l’atenció de les persones amb discapacitat (intel·lectual i malaltia mental) al propi domicili.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES