Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciEntitatsLa Fundació Support aposta per un sistema d’habitatge social que permeti suport...

La Fundació Support aposta per un sistema d’habitatge social que permeti suport personalitzat

fundacio support habitatge social suport personalitzat
El president de Support, Pere Cornellà (dreta) amb Josep Maria Solé // Foto: Fundació Support

La Fundació Support va demanar ahir un “canvi en el sistema públic dels serveis socials que permeti les persones amb discapacitat viure a casa seva, amb els suports adequats”. Aquesta afirmació la va fer el seu director, Josep Maria Solé, en l’acte de presentació de les dades del 2018 de l’entitat gironina que es dedica al suport jurídic i social amb el major nombre de persones acompanyades de Catalunya.

La fundació, que tenia 921 casos vigents a 31 de desembre de 2018, va instar l’Administració a abordar un nou concepte d’habitatge social que permeti les persones tenir una vida independent, dins la comunitat.

L’any 2018 Support ha assumit 158 institucions jurídiques de suport. El percentatge de nous casos acceptats el 2018 va ser de 3,04 per setmana. El 2018 segueix marcant tendència progressiva cap a figures menys restrictives, com és el cas de l’assistència, la qual es basa en el respecte dels drets, voluntats i preferències de la persona. L’any 2018 s’han acceptat un 69% més d’assistències (27) que l’any 2017 (16). En l’actualitat, Support disposa d’un total de 50 assistències.

banner flyer interpersonas

Per segona vegada des de la creació de l’entitat (11 d’abril de 2003), la fundació ha acceptat més suports de curatela (52), institució de suport que s’ajusta més a les situacions personals i que respecta millor l’autonomia, les voluntats i les preferències de les persones, que de tutela (36), institució que es basa en la representació de la persona, i que no compleix amb els paràmetres de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, ja que pot propiciar intromissions no justificades en la seva vida. En el còmput general, però, hi ha més tuteles (434) que no pas curateles (350), ja que s’acumula la tendència dels anys anteriors, que encara és la tendència majoritària a la resta de Catalunya i en el conjunt de l’Estat. També augmenta la institució de la curatela modulada, un 30% respecte el 2017, construcció jurisprudencial que s’adapta millor a les necessitats concretes de la persona que precisa un acompanyament intens en l’àmbit personal.

Al 2018 es compten 41 casos considerats d’alta complexitat (el 4,45% de la totalitat de les persones acompanyades).

L’any 2018, Support ha impulsat projectes internacionals finançats amb fons europeus amb l’objectiu d’avançar des de diferents àmbits en el compliment de la Convenció de Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat.

L’any 2018, Support ha aprovat el Pla de voluntariat, amb l’objectiu d’afavorir la participació social de les persones acompanyades i millorar la seva qualitat de vida.

Un 48% de les persones acompanyades per l’entitat són persones amb malaltia mental, un 28% amb discapacitat intel·lectual i un 18% amb deteriorament cognitiu. El 5% restant correspon a diagnòstics de difícil classificació.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES