La Fundació Pinnae recolza projectes de sis entitats socials de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf

fundacio pinnae recolza projectes entitats socials penedès
A la convocatòria es van presentar 40 projectes de 36 entitats // Foto: Fundació Pinnae

L’Associació ActivaMent Delegació Garraf-Penedès, la Fundació Mas Albornà, l’Associació Salut Mental Catalunya Anoia, la Fundació Amics de la Gent Gran i Actua, SCCL, són les entitats de les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf que rebran enguany la línia d’ajuts 2018 de la Fundació Pinnae per donar impuls social al territori.

En el seu conjunt, la convocatòria té una dotació econòmica de 100.000 euros, que entregarà la Fundació Pinnae per tal de recolzar els projectes guanyadors.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La convocatòria per presentar projectes es va obrir durant el mes d’abril per a totes les entitats de la zona destinats a les persones i col·lectius més vulnerables i els guanyadors es van fer públics la setmana passada.

Des de la Fundació Pinnae s’ha valorat “molt positivament la resposta a la convocatòria de les entitats socials del territori” que ha recollit a un total de 40 projectes duts a terme per a 36 entitats de la Vegueria Penedès. Les sis entitats seleccionades per donar suport als seus projectes són:

BANER_300X250

-L’Associació ActivaMent Delegació Garraf-Penedès pel seu programa de capacitació, empoderament i inclusió de les persones amb trastorns mentals a partir de tallers formatius que tindran lloc a la seu territorial del Garraf i l’Alt Penedès.

-La Fundació Mas Albornà, que gestiona la petita empresa familiar EMBOTITS MALLART on treballen persones amb discapacitat intel·lectual i que té un gran impacte a les comarques de l’Alt Penedès i l’Anoia.

-L’Associació Salut Mental Catalunya Anoia per iniciar un Club de Joves amb problemàtiques de salut mental on puguin organitzar activitats autogestionades, reunir-se i rebre suport a l’àmbit territorial de l’Anoia, amb la finalitat de normalitzar la seva situació i apoderar-los en crear el seu projecte real de vida.

-La Fundació l’Espiga per l’adquisició d’un vehicle adaptat a persones amb diversitat funcional per tal d’organitzar sortides, activitats i facilitar els desplaçaments i transports als seus usuaris de l’Alt Penedès.

-La Fundació Amics de la Gent Gran que treballa per acompanyar a les persones grans que pateixen soledat promocionant la socialització i la sensibilització de la societat envers aquest problema. El projecte es desenvoluparà al Baix Penedès i Garraf.

ACTUA, SCCL que ofereix un suport escolar accessible per a tots els infants perquè aprenguin o reforcin els continguts escolars seguint el mètode de la pedagogia Montessori. Aquest projecte servirà per ampliar el seu impacte a l’àmbit territorial del Garraf i l’Alt Penedès.

La majoria dels projectes rebuts han estat de mida petita i mitjana, fet que segons la Fundació Pinnae ha atorgat a la convocatòria “una visió de la realitat social del nostre entorn”.

L’àmbit dels projectes que es buscaven tenien com a objectiu la intervenció social, adreçant-se prioritàriament a persones en situació de pobresa o en risc d’exclusió social, persones en situació de malaltia, persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental, persones grans i persones amb necessitats sòcio-educatives. En la roda de premsa de presentació, Martí Solé, President de la Fundació Pinnae, ja va avançar que la convocatòria es repetiria en els següents anys “iniciant un camí nou que esperem que puguem repetir en els pròxims anys i cada any vagi en augment”.

FECETC_Banner_fira si i millor

1 Comentaris

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*