Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciEntitatsLa Fundació Pere Tarrés i AFANOC guardonades amb la Creu de Sant...

La Fundació Pere Tarrés i AFANOC guardonades amb la Creu de Sant Jordi

La Generalitat de Catalunya ha distingit durant aquest mes d’abril a 27 personalitats i 13 entitats amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que atorga el govern català. Aquesta distinció, que aquest any arriba a la seva 35a edició, té la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Entre les entitats guardonades destaquen dins de l’àmbit del tercer sector social, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), la Fundació Pere Tarrés i la Fundació La Marató de TV3.

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC)en reconeixement a la seva dedicació per millorar la qualitat de vida dels infants diagnosticats amb càncers i de les seves famílies. L’any 2011 va endegar la Casa dels Xuklis, centre de referència a Europa, on es dóna atenció i acollida a les famílies que han de desplaçar-se pels tractaments. També treballa amb les unitats d’oncologia i hematologia dels hospitals de referència de Barcelona, amb delegacions de proximitat a Tarragona i a Lleida.

creu de sant jordi afanoc
Entrega del guardó a AFANOC// Foto: Imatge cedida per gencat

El guardó a la Fundació Pere Tarrés ha esta pel conjunt del seu treball en el foment de l’educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu. Amb el temps, aquests camps s’han ampliat a altres aspectes de l’acció social, com la formació, la recerca i la gestió. Entre els seus nombrosos serveis, gestiona una àmplia xarxa d’albergs i cases de colònies i disposa de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés dins de la Universitat Ramon Llull.

creu de sant jordi fundació pere tarrés
Entrega del guardó a la Fundació Pere Tarrés // Foto: Imatge cedida per gencat

Pel que fa a la Fundació La Marató de TV3, el reconeixement ha estat per la valuosa tasca solidària que fa d’impuls i coordinació de campanyes de sensibilització social i de difusió sobre la salut. Des del 1992, el programa La Marató de TV3 genera, cada desembre, una gran mobilització ciutadana. El seu èxit i el treball de la Fundació durant tot l’any han permès el finançament de més de 700 projectes de recerca biomèdica, la consolidació i projecció d’aquest àmbit a Catalunya i l’avenç en el coneixement de nombroses malalties.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content