La Fundació Pere Tarrés i AFANOC guardonades amb la Creu de Sant Jordi

També ha estat reconeguda la tasca de la Fundació La Marató de TV3

La Generalitat de Catalunya ha distingit durant aquest mes d’abril a 27 personalitats i 13 entitats amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que atorga el govern català. Aquesta distinció, que aquest any arriba a la seva 35a edició, té la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Entre les entitats guardonades destaquen dins de l’àmbit del tercer sector social, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), la Fundació Pere Tarrés i la Fundació La Marató de TV3.

BANER_300X250

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC)en reconeixement a la seva dedicació per millorar la qualitat de vida dels infants diagnosticats amb càncers i de les seves famílies. L’any 2011 va endegar la Casa dels Xuklis, centre de referència a Europa, on es dóna atenció i acollida a les famílies que han de desplaçar-se pels tractaments. També treballa amb les unitats d’oncologia i hematologia dels hospitals de referència de Barcelona, amb delegacions de proximitat a Tarragona i a Lleida.

creu de sant jordi afanoc
Entrega del guardó a AFANOC// Foto: Imatge cedida per gencat

El guardó a la Fundació Pere Tarrés ha esta pel conjunt del seu treball en el foment de l’educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu. Amb el temps, aquests camps s’han ampliat a altres aspectes de l’acció social, com la formació, la recerca i la gestió. Entre els seus nombrosos serveis, gestiona una àmplia xarxa d’albergs i cases de colònies i disposa de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés dins de la Universitat Ramon Llull.

creu de sant jordi fundació pere tarrés
Entrega del guardó a la Fundació Pere Tarrés // Foto: Imatge cedida per gencat

Pel que fa a la Fundació La Marató de TV3, el reconeixement ha estat per la valuosa tasca solidària que fa d’impuls i coordinació de campanyes de sensibilització social i de difusió sobre la salut. Des del 1992, el programa La Marató de TV3 genera, cada desembre, una gran mobilització ciutadana. El seu èxit i el treball de la Fundació durant tot l’any han permès el finançament de més de 700 projectes de recerca biomèdica, la consolidació i projecció d’aquest àmbit a Catalunya i l’avenç en el coneixement de nombroses malalties.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*