Dissabte, 18 gener 2025
IniciENTITATSLa Fundació L’Esguard dona suport en la presa de decisions a les...

La Fundació L’Esguard dona suport en la presa de decisions a les persones amb discapacitat

Amb el suport de l’Ajuntament de Vic, té l’objectiu és empoderar a les persones amb discapacitat, a les seves famílies i als professionals que treballen amb elles proporcionant-los la informació i les eines necessàries per a navegar en aquest nou entorn

fundació l'esguard assessorament presa de decisions
Sessió informativa sobre la presa de decisions // Foto: Fundació L’Esguard

La Fundació L’Esguard, conscient de les dues modificacions legislatives que es van produir l’any 2021 i que han transformat el model de suport a la presa de decisions de les persones amb discapacitat a Catalunya, està portant a terme tasques d’assessorament i informació per acompanyar a tots els actors implicats en aquest nou paradigma. 

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és empoderar a les persones amb discapacitat, a les seves famílies i als professionals que treballen amb elles, proporcionant-los la informació i les eines necessàries per a navegar en aquest nou entorn.

El nou model de suport, que passa d’un sistema basat en l’adopció de decisions per part de tercers a un model de suport a la persona, implica un canvi en la manera de concebre el suport, qui el proporciona, com es sol·licita i els professionals que intervenen.

-PUBLICITAT-

Un suport personalitzat i adaptat a les necessitats individuals

La clau d’aquest nou model resideix en el suport individualitzat i adaptat a les necessitats específiques de cada persona. Això significa que les persones amb discapacitat han de ser protagonistes del seu propi procés de presa de decisions, comptant amb el suport necessari per a valorar les seves opcions i escollir el camí més adequat per a elles.

En els casos en què les persones presentin dificultats per a identificar les seves necessitats de suport, la família o l’entorn proper pot iniciar el procés de sol·licitud. Per a fer-ho, també compten amb el suport i l’assessorament de la Fundació L’Esguard, que els guia a través del procediment i els facilita les eines necessàries per a entendre’l.

Un altre pilar fonamental d’aquest canvi és la formació i l’acompanyament dels professionals que treballen amb persones amb discapacitat. La Fundació L’Esguard ofereix assessorament i recursos per a que aquests professionals puguin actualitzar els seus coneixements, adquirir noves habilitats i resoldre casos complexos que requereixin un suport especialitzat.

Un dels dubtes més freqüents que sorgeix entre les famílies de persones amb discapacitat és el futur d’aquestes persones quan elles ja no hi siguin. En aquest sentit, la Fundació L’Esguard informa sobre la possibilitat de formalitzar un compromís futur amb una entitat de suport que garanteixi la continuïtat del suport a la persona amb discapacitat.

Un servei d’assessorament integral

La Fundació L’Esguard posa a disposició de les persones interessades un servei d’assessorament complet que cobreix tots els aspectes d’aquest nou model de suport a la presa de decisions. El seu equip de professionals està format per experts en la matèria que poden respondre a qualsevol dubte o neguit que puguin tenir les persones amb discapacitat, les seves famílies o els professionals que treballen amb elles.

Aquesta tasca compta amb el suport d’entitats públiques i privades com l’Ajuntament de Vic, la Diputació de Barcelona, Osona Acció Social i la Generalitat de Catalunya, així com d’altres entitats públiques i privades, que han contribuït a fer possible el seu projecte d’assessorament i informació. Aquestes aportacions han estat imprescindibles per a garantir la difusió d’aquest nou model de suport i per a acompanyar a les persones amb discapacitat, a les seves famílies i als professionals en aquest important canvi.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

  1. Ho diu Comissions Obreres, venent-ho com si fos el seu gran èxit. Al meu entendre aquest resultat és la prova fefaent de la inacció dels sindicats a les grans corporacions empresarials. El seu únic interès és: “Que hay de lo mio?”
    Aquest 2,3% d’augment de contractes per a persones amb discapacitat que ha tingut el 2022, només és el plat de llenties pel qual sistemàticament els sindicats UGT i CCOO es venen als Comitès d’Empresa, a canvi d’una bombolla d’avantatges amb què es protegeix els representants sindicals.
    És vergonyant que vulguin exhibir aquest 2,3% com un mèrit sindical, quan per mi és una vergonya històrica del sindicalisme.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES