Dissabte, 26 novembre 2022
Dissabte, 26 novembre 2022
IniciEntitatsLa Fundació “la Caixa” facilita fins al juliol la inserció laboral de...

La Fundació “la Caixa” facilita fins al juliol la inserció laboral de 1.560 persones amb discapacitat a Catalunya

Durant el primer semestre del 2022 ha facilitat la incorporació a llocs de feina de 6.434 insercions de persones en situació de vulnerabilitat

inserció laboral persones vulnerables fins al juliol
Durant l’any ha aconseguit 6.434 insercions a persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya // Foto: Fundació “la Caixa”

El programa d’integració sociolaboral Incorpora de la Fundació ”la Caixa” ha facilitat durant els primers sis mesos de l’any 6.434 insercions a persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya (4.523 a Barcelona) amb el compromís de 2.564 empreses adherides al projecte. Així mateix, ha contribuït a impulsar 309 nous petits negocis liderats per persones en risc d’exclusió social amb voluntat emprenedora (217 a Barcelona). De la mà de 139 entitats col·laboradores, aquest 2022, el programa ja ha atès 18.651 persones en risc de vulnerabilitat a Catalunya: persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, desocupats de llarga durada i persones privades de llibertat, entre d’altres.

Del total d’insercions aconseguides, 3.439 han estat de dones, i 2.995, d’homes. A més, 1.560 han estat de persones amb alguna discapacitat, i 4.874, de persones en risc o situació d’exclusió. 

Banner 300x250px EnBucle3

“La inserció sociolaboral és una eina clau per al progrés. Gràcies al treball en xarxa d’entitats i empreses compromeses, milers de persones en situació de vulnerabilitat aconsegueixen tirar endavant amb una feina que els permet recuperar autonomia. En aquesta línia i amb la finalitat que no quedi ningú enrere, impulsem una formació que garanteix la digitalització i facilita l’ocupabilitat en l’era digital”, ha remarcat el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón. 

En global, a Espanya s’han aconseguit 20.213 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat, un 9,4 % més que el mateix període de l’any passat. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de 8.859 empreses en aquest projecte de responsabilitat social. Així mateix, s’han impulsat 810 nous petits negocis liderats per persones en risc d’exclusió social amb voluntat emprenedora. A través de 407 entitats socials, durant el 2022 s’han atès 57.237 persones en risc de vulnerabilitat.  

D’altra banda, i per tal de disminuir la bretxa digital en la cerca de feina,  la Fundació ”la Caixa” i la Fundación Accenture han impulsat la formació ‘Treballant en Digital’ per acompanyar persones en situació de vulnerabilitat, que té com a objectiu impulsar la digitalització per afavorir la inclusió social i l’ocupabilitat d’aquestes persones. En el primer semestre del 2022 hi han participat 1.567 persones a Catalunya i 6.195 persones en total. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content