
La Fundació El Maresme s’ha sumat enguany a la campanya de Dincat, patronal del sector de la discapacitat, que porta per lema “Per un món fàcil d’entendre”. En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, celebrat avui, 3 de desembre, s’ha volgut posar èmfasi en un dret sovint oblidat: l’accessibilitat cognitiva, que és essencial per garantir una participació plena en la societat. El sector exigeix a les administracions públiques un compromís ferm per impulsar plans específics d’accessibilitat cognitiva, assignar-hi recursos econòmics, establir mesures concretes i formar equips professionals que incloguin persones amb discapacitat intel·lectual.
Paral·lelament, es remarca que la sensibilització social és fonamental per construir una comunitat més inclusiva i respectuosa amb aquesta realitat.
D’altra banda, la Fundació El Maresme també ha destacat la necessitat de reconèixer i dignificar el sector social. Aquesta demanda inclou un ajustament salarial que valori la tasca de les professionals, actualitzar les categories laborals per reflectir responsabilitats i qualificacions, i implementar un pla de finançament sostenible que asseguri el futur del sector. La millora de les condicions laborals és clau per evitar la fuga de talent, un problema creixent que posa en risc l’excel·lència i qualitat dels serveis que s’ofereixen a la comunitat.
Per visibilitzar aquestes reivindicacions, la Fundació El Maresme ha decorat, com és tradicional, la Riera de Mataró amb globus que inclouen missatges sensibilitzadors. A més, ha participat en la manifestació organitzada per la plataforma “Precarietat Laboral Sector Discapacitat de Catalunya”, que ha conclòs a la parada de productes solidaris de Nadal situada a la cantonada del Carrer Barcelona amb la Plaça Santa Anna. Durant l’acte, s’ha llegit un manifest en una concentració que ha reunit unes 300 persones.