Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciDESTACADESLa Fundació el Maresme inaugura un nou edifici al barri de Cerdanyola...

La Fundació el Maresme inaugura un nou edifici al barri de Cerdanyola de Mataró amb serveis de centre ocupacional i llar residència

El nou equipament és un edifici de 5 plantes adaptat a les necessitats diverses de les persones amb discapacitat intel·lectual

inauguracio nou edifici fundacio el maresme
Un moment de la inauguració del nou edifici de la Fundació el Maresme // Foto: Ajuntament de Mataró (Twitter)

La Fundació el Maresme ha estrenat un nou edifici de 5 plantes al barri de Cerdanyola de Mataró, que acull els serveis del centre ocupacional Poble Sec, i les llars residència, Alarona i Iluro, noms triats de forma participativa per les persones que configuren la Fundació el Maresme.

El nou equipament ha suposat una inversió total de 3 milions d’euros, que inclouen la compra de l’edifici i les obres realitzades. El 21,6% de la inversió ha estat possible gràcies al suport econòmic de la Generalitat de Catalunya a través dels fons europeus “NextGenerationEU”. També ha contribuït la Fundació la Caixa amb 130.000€ i el llegat solidari de 400.000 € de la mataronina Maria Rosa Delás. Els 1,8 milions d’euros restants han constat de recursos propis i de suport financer.

La Fundació el Maresme ha organitzat un acte inaugural col·lectiu, amb la implicació i participació activa de les persones ateses en aquests dos serveis, que han realitzat visites guiades a famílies, entitats de l’entorn i altres persones ateses i treballadores. 

Tots els serveis disponibles en aquest nou espai han estat dissenyats parant una especial atenció a les necessitats diverses de les persones amb discapacitat intel·lectual. Tant el nou centre d’atenció diürna com les llars ofereixen un entorn segur, acollidor i accessible per a la vida quotidiana de les persones ateses.

“Hem necessitat temps i esforç, amb algun ensurt pel camí. No ha estat fàcil omplir d’activitat aquestes dues llars. Tot i que ja estaven llestes per començar a funcionar l’abril del 2021, no va ser fins als inicis del 2023 que la Generalitat va concertar i assignar noves places. Avui, però, ja és una realitat: disposem de 24 places a les llars residència, 36 places al centre ocupacional i 2 places al Servei de Respir, que també són molt necessàries per a les famílies”, assenyala Josep Morgades, president de la Fundació el Maresme.

El Servei de Respir de la Fundació el Maresme és un programa de suport a les famílies en règim residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual ateses a l’entitat. Pretén millorar la qualitat de vida de tots els membres de la família, proporcionant temps de descans i donant resposta a situacions urgents imprevistes.

Un recurs insuficient davant les encara llargues llistes d’espera residencials. Aprofitant la presència de representants de l’administració pública, la Fundació el Maresme ha plantejat una reflexió davant el gran gruix de persones que continuen en llista d’espera: “Vull plantejar la reflexió sobre si les inversions en aquestes infraestructures han de ser realitzades per les entitats socials o si, en canvi, haurien de ser les administracions les que posin a l’abast aquestes infraestructures residencials perquè les entitats socials puguin centrar-se en la gestió i l’acompanyament a les persones, que és el que realment sabem fer”, ha preguntat Morgades. “En qualsevol cas, la Fundació Maresme continuarà treballant intensament perquè, d’una manera o d’una altra, des de l’entitat puguem donar resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies a la comarca del Maresme”, ha afegit.

L’acte d’inauguració, que ha tingut lloc aquesta tarda, ha comptat amb l’assistència de diferents autoritats, entre elles el 2n tinent d’alcalde de Mataró, Sergi Morales, i el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, qui també ha signat el Llibre d’Honor de la Fundació el Maresme.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content