
Els dies 5 i 6 d’octubre, la Fundació Aspros ha celebrat dues classes magistrals conduïdes per dos filòsofs de renom, els quals han posat sobre la taula temàtiques amb gran impacte sobre el sector de l’atenció a les persones.
El dimecres 4 d’octubre, l’entitat va dur a terme la tercera trobada dins del cicle de xerrades “Espais en família”, organitzat en col·laboració amb Dincat i el departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, el filòsof Joan Canimas va abordar a la xerrada “Entre el paternalisme i el liberal-abandonament” el canvi del model paternalista en l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual que, en els darrers anys, ha evolucionat cap a un model més liberal, amb un ventall d’oportunitats en tots els àmbits de la seva vida. Una qüestió que planteja grans debats ètics entre els professionals i famílies del sector.
Pel que fa al dijous 5 d’octubre, la Fundació Aspros va reunir una seixantena de professionals i famílies del sector, així com alguns empresaris, en la ponència “La mirada posada en els valors de les organitzacions” conduïda pel Francesc Torralba. En aquesta ocasió, el filòsof i teòleg va posar el focus en la importància que les entitats i organitzacions comptin amb uns valors ferms i veraços, que han d’estar alineats amb totes les persones que formen part de l’organització i que es traduiran en una atenció de qualitat a les persones. La ponència també va comptar amb la participació del Delfí Robinat, president del Consell Social de la Universitat de Lleida i patró de la Fundació Aspros; de l’Enric Herrera, director executiu de l’entitat; i de la Vanesa Repes, Josep Maria Portillo i Cristina Estruga, de l’equip de validadors de la Fundació Aspros.
Amb aquest tipus de ponències, la Fundació Aspros busca crear espais de trobada entre professionals, famílies i persones del tercer sector per tal de compartir coneixement i experiències i assegurar, d’aquesta forma, serveis de qualitat i adaptats a les necessitats actuals de les persones.