Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciDiscapacitatLa Federació ACAPPS crea l’Observatori d’Accessibilitat i la Comunicació Oral de les...

La Federació ACAPPS crea l’Observatori d’Accessibilitat i la Comunicació Oral de les persones amb sordesa

Neix per incidir en els drets i necessitats de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral

observatori accessibilitat i comunicacio oral persones sordesa

La Federació ACAPPS ha creat l’Observatori de l’Accessibilitat i la Comunicació Oral de les Persones amb Sordesa amb l’objectiu de fer visibles i incidir en els drets i necessitats d’accessibilitat del 97% de persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral.

Banner Aflorem 300x600_3

L’Observatori neix amb el doble objectiu de ser una eina transparent pel que fa a la tasca en incidència política i social de l’entitat, i també un instrument de participació ciutadana. En aquest sentit, es podran fer aportacions i comentaris als documents de l’entitat que seran revisats d’acord amb els objectius de l’entitat i podran ser incorporats en el document. 

D’aquesta manera, ACAPPS obre una finestra perquè qualsevol persona pugui reforçar les seves propostes en defensa dels drets de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral.

A través d’aquesta eina l’entitat, amb 27 anys de trajectòria, publicarà i compartirà el coneixement especialitzat sobre el col·lectiu que representen. “Les persones amb sordesa que es comuniquen parlant necessiten deixar de ser invisibles, necessiten ser reivindicades i escoltades. Per això cal trencar estereotips i transformar la visió social entorn del col·lectiu de persones amb sordesa i la seva diversitat comunicativa. I això només serà possible coneixent-lo i fent visible les seves necessitats d’accessibilitat per una plena comunicació oral”, explica Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS. 

ARC Soluciones publi

Segons David Prujà, coordinador tècnic de la Federació ACAPPS, l’Observatori serà l’eina de l’entitat per ampliar el coneixement del col·lectiu i millorar la tasca en incidència política per a la transformació social: “Volem conèixer la visió de cada persona i/o familiar de persones amb sordesa, ampliar la nostra perspectiva i coneixement de la seva comunicació en llengua oral perquè l’Observatori pugui ser referent en aquest àmbit”.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES