Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciDretsLa FCSD impulsa un manifest per reivindicar la dignitat i la igualtat...

La FCSD impulsa un manifest per reivindicar la dignitat i la igualtat de les dones amb síndrome de Down

Elaborat des de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta

manifest dones sindrome down assemblea dhmt

L’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT) de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) ha impulsat un manifest en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, per reivindicar la dignitat i la igualtat de les dones amb síndrome de Down i altres situacions de discapacitat intel·lectual i fer front a la doble discriminació que pateixen: ser dona i estar en situació de discapacitat.

Banner Aflorem 300x600_3

Quatre dones membres de l’ADHMT, Montserrat Vilarrasa, Clara Hervás, Jordina Amorós i Marina Alcaide, han impulsat un manifest que reivindica que totes les dones han de “tenir els mateixos drets i llibertats que els altres éssers humans”. Les impulsores del manifest consideren que la discapacitat “no pot ser una barrera per defensar i exercir els nostres drets com a persones i mostrar el que som capaços de fer, perquè podem i volem fer moltes coses”. 

En relació amb la “Declaració de dones amb discapacitat en posicions de lideratge polític i públic: cap a Pequín +25”, les impulsores del manifest demanen “la presència de més dones en situació de discapacitat i, més encara, en situació de discapacitat intel·lectual, en llocs de responsabilitat política i pública”.  Per a que això sigui possible reclamen més mesures d’accessibilitat intel·lectual o cognitiva en general, i especialment en els entorns de lideratges en els que es prenen  decisions sobre la ciutadania. 

De la mateixa manera, les dones impulsores exigeixen ser tractades com a ciutadanes de ple dret en la línia que marca la Convenció internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. 

ARC Soluciones publi

Finalment, en el context actual de la Covid-19, les dones signants reivindiquen el dret d’estar ben informades sobre salut en general i sobre les possibles afectacions de la pandèmia pel que fa especialment a la seva salut mental i sexual. També demanen que la pandèmia no impliqui un retrocés dels seus drets i se’ls garanteixi el dret a la intimitat, al treball o a la vida independent, entre d’altres. 

El manifest de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta recull adhesions institucionals i individuals per fer visible la doble discriminació que pateixen les dones en situació de discapacitat intel·lectual.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES