La discoteca Luz de Gas s’omple cada diumenge de persones amb discapacitat intel·lectual

La Fundació Ludàlia organitza sessions des de fa més d’una dècada

persones discapacitat intel·lectual discoteca luz de gas
Més d’un centenar de persones omplen cada diumenge la sala B de Luz de Gas // Foto: Fundació Ludàlia

Cada diumenge de 17:00h a 20:30h, la Fundació Ludàlia obre les portes de la Sala B de Luz de Gas per a que més d’un centenar de persones adultes amb discapacitat intel·lectual puguin gaudir d’una tarda de discoteca. Aquesta activitat es porta fent des de l’any 2006 en aquest local, però s’organitza des de l’any 2001.

Ludàlia ofereix una tarda de discoteca totalment normalitzada, amb el suport de sis monitors de la Fundació que ajuden a dinamitzar l’activitat. A més, una vegada al mes, s’organitza un esdeveniment especial, com un concert, una masterclass de ball o una celebració d’un dia puntual com Carnaval o Halloween. En aquestes ocasions, l’assistència pot arribar fins a les 150 persones.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Però la tasca de la Fundació Ludàlia per normalitzar l’oci entre les persones amb discapacitat intel·lectual no s’acaba aquí. L’entitat també organitza sessions de tarda o nits de dissabte, viatges de cap de setmana i d’estiu, festa de Cap d’Any i tallers de dilluns a divendres (autogestors, teatre, cuina, informàtica, fotografia i dansa) completen el ventall de possibilitats que ofereix l’entitat.

Ludàlia va ser pionera en tota Europa en organitzar tardes de discoteca per a persones amb discapacitat intel·lectual. La iniciativa va ser tan impactant que l’any 2010 va rebre el premi Impulsa Príncep de Girona, entre d’altres reconeixements com el 1r Premi Jóvenes con Valores de la Caixa, tant en l’àmbit autonòmic com estatal.

BANER_300X250

La Fundació Ludàlia va néixer el 2001 com a entitat sense ànim de lucre que pretén respondre a anys d’inquietud i necessitats de joves i adults amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies, quant a l’aïllament social en què es troben. La seva determinació és la necessitat de garantir els drets culturals, el dret a un temps d’oci qualitatiu, el dret a la inclusió social i el dret a una vida digna, d’aquest col·lectiu en risc d’exclusió.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*