Dijous, 13 juny 2024
IniciESPORT ADAPTATLa Diputació de Barcelona promou un any més les Jornades d’Esport Adaptat

La Diputació de Barcelona promou un any més les Jornades d’Esport Adaptat

A partir del proper dilluns 27 de maig, s'iniciaran les jornades amb sessions d'hípica adaptada, que se celebraran en diferents centres hípics de la província

jornades esport adaptat diputació de Barcelona
A partir de dilluns s’inicien les sessions d’hípica adaptada // Foto: Diputació de Barcelona

Un any més, la Diputació de Barcelona posa en marxa les seves Jornades d’Esport Adaptat, una iniciativa que té com a objectiu oferir a les persones amb necessitats especials la possibilitat de gaudir de la natura i practicar activitat física en un entorn divertit i inclusiu.

A partir del proper dilluns 27 de maig, s’iniciaran les jornades amb sessions d’hípica adaptada, que se celebraran en diferents centres hípics de la província. A més d’hípica, el programa d’enguany inclourà també senderisme, vela i altres activitats que es van anunciant properament.

Més que esport: Salut, benestar i inclusió

Les Jornades d’Esport Adaptat van més enllà de la simple pràctica esportiva. Els seus objectius persegueixen la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, tant a nivell físic com psíquic i social.

PUBLICITAT

Gràcies a la participació en aquestes jornades, els participants poden descobrir noves activitats físiques en l’àmbit de l’esport adaptat. L’activitat física ajuda a enfortir els músculs i ossos, millorar la coordinació i la propriocepció, i reduir el risc de patir malalties cròniques.

La pràctica d’aquestes activitats ajuda a augmentar l’autoestima de les persones amb discapacitat, fomenta les relacions socials i el treball en equip, així com millora la seva salut mental i el benestar emocional.

En la passada edició, celebrada en 2023, les Jornades d’Esport Adaptat van tenir un gran èxit de participació. Un total de 50 entitats locals van sol·licitar participar-hi, i 106 grups municipals, amb un total de 1.600 persones, van poder gaudir de les diferents activitats programades.

PUBLICITAT

Davant d’aquesta resposta tan positiva, la Diputació de Barcelona segueix apostant per aquest programa com a una eina d’inclusió social i per promoure la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’esport.

Un compromís amb la inclusió

La Diputació de Barcelona té com a una de les seves prioritats fer arribar l’esport a tothom, independentment de la seva condició física, econòmica, social o de gènere. En aquest sentit, l’esport adaptat es converteix en una eina fonamental per aconseguir una societat més justa i inclusiva.

Les Jornades d’Esport Adaptat són un exemple d’aquest compromís, i una iniciativa que permet a centenars de persones amb discapacitat gaudir dels beneficis de l’esport i millorar la seva qualitat de vida.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content