Dilluns, 5 desembre 2022
Dilluns, 5 desembre 2022
IniciDiscapacitatLa Diputació de Barcelona oferirà al 2018 tallers de suport emocional per...

La Diputació de Barcelona oferirà al 2018 tallers de suport emocional per a persones cuidadores a 74 municipis 

diba tallers suport emocional persones cuidadores
Els tallers estan formats per grups de 15-20 persones // Foto: Diba

Durant aquest any 2018, 74 municipis de la demarcació de Barcelona realitzaran tallers del programa Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) que ofereix la Diputació  de Barcelona per reduir la càrrega emocional i física de les persones cuidadores que tenen al seu càrrec persones en situació de dependència.

anunci guies d'arrel

Els grups estan formats per entre 16 i 20 persones cuidadores. Funcionen al llarg de 10 o 16 sessions d’una durada d’hora i mitja on, amb l’ajuda d’un psicòleg, es treballen temes com les estratègies per gestionar favorablement necessitats i conflictes, i la gestió d’emocions i sentiments que poden sortir durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d’esgotament. També s’ofereix informació dels diferents recursos de suport que hi ha al territori o de les diferents entitats públiques i privades que els poden ajudar.

Des que es van iniciar aquests grups de suport de la Diputació de Barcelona a l’any 2010 ha anat creixent el nombre de municipis que hi participen. Va començar amb 22 municipis i l’any passat ja eren 68.

Banner 300x250px EnBucle3

L’any 2017, 740 persones van participar en els grups de suport, un 81% dones i un 19% homes, la majoria fills/es o parelles de la persona cuidada. Del total, un 42% eren majors de 65 anys, de manera que sovint la cura de persones dependents recau sobre dones grans.

Un 72% fa més de 3 anys que atén al seu familiar dependent i d’aquestes persones, un 35% fa més de 7 anys. La gran majoria (un 68%) dedica més de 5 hores al dia a la cura, principalment de persones amb Alzheimer (un 26%), altres demències (un 16%) o discapacitats físiques (un 15%).

En aquest context d’alta dedicació i intensitat de la cura, el recurs del GSAM està molt ben valorat, amb una puntuació mitjana de 9,3.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content