Dimarts, 16 abril 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATLa detecció en fase primerenca de la retinopatia diabètica, el glaucoma i...

La detecció en fase primerenca de la retinopatia diabètica, el glaucoma i la DMAE pot evitar una possible discapacitat visual

Optica2000 presenta el seu ‘Anàlisi anual sobre la prova de la retinografia’

optica2000 retionopatia glaucoma i dmae

La detecció de la retinopatia diabètica, el Glaucoma i la DMAE en una fase primerenca és de vital importància, ja que una actuació precoç pot evitar el desenvolupament d’una possible discapacitat visual o ceguesa. 

Aquesta és la principal conclusió de l’Anàlisi anual sobre la prova de la retinografia’ presentat per Optica2000, que analitza els resultats d’aquestes proves visuals a les que s’han sotmès més de 100.000 clients durant el 2022.

La prova de retinografia s’efectua per observar possibles alteracions a la retina causades per la retinopatia diabètica i/o la degeneració macular associada a l’edat (DMAE) i el glaucoma. En aquest sentit, al 38% de les retinografies realitzades a Optica2000 s’han detectat alteracions visuals. El motiu més freqüent de les patologies detectades són el glaucoma (20,5%) seguit de la DMAE (10,5%) i la retinopatia diabètica (6%).

Aquestes tres patologies són les principals causes de ceguesa a Espanya. “La detecció primerenca és important per poder conservar una bona visió. Molts trastorns oculars que condueixen a la incomoditat i la reducció de la visió són fàcilment tractables si es diagnostica a temps” afirma Marc Perea, Marc Perea, Professional Services & Visual Health Specialist en Optica2000, que recomana que “les persones més grans de 15 anys seria convenient que se sotmetin a les proves de detecció de la retinopatia diabètica. A partir dels 40 s’hauria de començar a controlar també el glaucoma i les persones amb més de 50 anys s’aconsella que es facin les tres proves una vegada a l’any”.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content