La demarcació de Barcelona aplega el 63% dels alumnes d’educació especial de les escoles municipals de Catalunya

Les 9 escoles de la demarcació escolaritzen prop de 700 alumnes

demarcació barcelona alumnes educació especial reunió tècnics
Reunió dels tècnics municipals // Foto: Diba

Dimarts passat una quinzena de tècnics municipals d’educació especial van assistir a la 3a trobada de l’any de la Xarxa d’Escoles d’Educació Especials. Entre d’altres temes, van posar de relleu que les 9 escoles municipals d’educació especial de la demarcació de Barcelona escolaritzen prop de 700 alumnes, el 63% del total d’alumnes de les escoles municipals de Catalunya.

Segons l’avanç dels resultats del Panel 2018 de les escoles municipals d’educació especial fet per la Diputació de Barcelona. a la demarcació de Barcelona hi ha 3.335 alumnes en escoles d’educació especial, sense comptar els de la ciutat de Barcelona. D’aquests, el 14% van a centres de la Generalitat, el 48’4% a centres concertats, i el 20,6% a escoles municipals.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Xarxa d’Escoles Municipals d’Educació Especial de la Diputació de Barcelona, que es va constituir a finals d’octubre de l’any passat, està integrada actualment per 6 municipis que apleguen 9 dels 15 centres municipals d’educació especial de Catalunya.

Cal recordar que els objectius de la Xarxa d’Escoles Municipals d’Educació Especial són fomentar espais de reflexió i intercanvi en el marc de l’educació inclusiva i la transformació educativa, fer xarxa al territori, obrir els centres a l’entorn, i establir criteris de referència de necessitats de cada perfil i edat per a totes les escoles.

BANER_300X250

D’altra banda, en la trobada, personal tècnic de Badalona va presentar l’experiència del CREE, un recurs educatiu especialitzat implementat per l’Ajuntament de Badalona que proporciona suport pedagògic i didàctic als professionals que atenen l’alumnat entre els 3 i els 12 anys amb necessitats educatives especials escolaritzats en centres docents ordinaris, i les seves famílies. El centre compta amb el servei de 4 mestres, 3 psicòlegs, i 2 logopedes a temps parcial.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*