Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciInclusió LaboralLa contractació de persones amb discapacitat creix un 32% en 2022 impulsada...

La contractació de persones amb discapacitat creix un 32% en 2022 impulsada per les noves tecnologies

La Fundació Adecco presenta la 11a edició de l’Informe Tecnologia i Discapacitat

noves tecnologies persones amb discapacitat
Les noves tecnologies han obert noves oportunitats laborals // Foto: PxHere

L’ocupació de persones amb discapacitat està aconseguint xifres històriques al 2022. Després de l’enfonsament de la contractació del 2020, l’any 2021 es va saldar amb un creixement del 14%, i el que portem del 2022, ha crescut un 32% respecte al mateix període del passat exercici, superant en un 13% els nivells de contractació previs a la pandèmia.

Una de les grans causes d’aquest creixement són, sens dubte, les noves tecnologies. Segons explica la 11a edició de l’Informe Tecnologia i Discapacitat, que ha presentat la Fundació Adecco de la mà de Keysight Technologies Sales Spain, la tecnologització súbita que ha portat la pandèmia, ha consolidat l’economia digital i ha obert noves i creixents oportunitats per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

Com explica Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco “darrere d’aquest increment no només hi ha la reactivació de sectors com el turisme o l’hostaleria després de la crisi de la Covid-19, sinó una major consciència social i empresarial. La pandèmia ha actuat com a revulsiu perquè les companyies facin un pas endavant en la seva responsabilitat social i comencen a valorar la diversitat com a element clau per a la seva competitivitat, conscients que a aquesta era no poden ser sostenibles si no es preocupen pel benestar de les persones i del seu entorn. Al costat d’això, la digitalització sobtada també ha accelerat un fenomen que ja es venia gestant als darrers anys i que està permetent que moltes persones amb discapacitat puguin aportar el seu talent a través de noves solucions i aplicacions tecnològiques. Finalment, en aquests darrers anys estem superant, a més, vells estigmes que ens situen avui en el millor moment per abordar la inclusió, en una conjuntura idònia per treballar amb les empreses en l’optimització de les seves polítiques de Diversidad, equidad e inclusión, avanzando hacia entornos más diversos y competitivos, que no dejen a nadie atrás”.

L’informe ‘Tecnologia i Discapacitat’ basa les seves conclusions en una enquesta a 300 persones amb discapacitat, complementada amb dades oficials de contractació ofertes pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, així com altres fonts de referència com l’informe anual de l’INE sobre l’ocupació de les persones amb discapacitat o l’informe AROPE sobre l’Estat de la Pobresa a Espanya.

La irrupció de les tecnologies adaptades i els productes de suport tecnològics, la robotització o la consolidació del teletreball, han obert noves oportunitats laborals per a les persones amb discapacitat.

Això, unit al compromís empresarial, que finalment han entès que no podran ser sostenibles si no es comprometen amb el seu entorn, estan ajudant a la inclusió de les persones amb diversitat funcional.

Així es desprèn de l’informe Discapacitat i Família, desenvolupat per la Fundació Adecco, amb la col·laboració de Gedia, on el 91% de les famílies amb persones amb discapacitat valora que les seves llars han estat doblement afectades per la pandèmia i que encara no s’han aixecat de la crisi, minvant el seu poder adquisitiu (60%) i reduint xarxes socials (45%).

No obstant això, també reconeixen que aquesta era ha obert noves possibilitats per a ells, de la mà de la revolució digital. Així, més de 4 de cada 10 enquestats (41,2%) considera que la plena ocupació de les persones amb discapacitat podria assolir-se a la dècada 2040, gràcies als avenços tecnològics i de la Intel·ligència Artificial.

Participació al mercat laboral

Tot i que l’ocupació de persones amb discapacitat està aconseguint xifres rècord al 2022, també és cert que la participació del col·lectiu al mercat laboral segueix sent molt petita, amb una taxa d’activitat del 34,3%.

En altres paraules, el 65,7% de les que estan en edat de treballar no té feina ni ho busca, una dada que ha romàs més o menys estanc durant la darrera dècada, sense registrar-se evolució. Aquesta taxa d’activitat és 41,8 punts inferior a la de la població sense discapacitat (76,1%) i, segons indiquen fonts del moviment associatiu, aquesta bretxa seria encara més gran en el cas de les persones amb discapacitats intel·lectuals i/o problemes de salut mental, ja que a aquests casos la inactivitat es dispararia fins al 80% o 90%.

Noves tecnologies i qualitat de vida

L’impacte de les noves tecnologies a la vida de les persones amb discapacitat és indiscutible. Així ho testifica el 91,8% dels enquestats, assegurant que la revolució tecnològica n’ha millorat la qualitat de vida global.

En primer lloc, un 75% assegura que les Noves Tecnologies i les xarxes socials virtuals han aconseguit generar un teixit social més gran al voltant de la discapacitat. Així, posen en valor com la digitalització els ha possibilitat posar-se en contacte amb altres persones amb discapacitat en la mateixa situació, a l’altre al costat del món, amb les quals han pogut intercanviar experiències i conèixer nous recursos.

D’altra banda, un 48% utilitza diferents adaptacions tecnològiques per esquivar barreres físiques i/o audiovisuals (ratolins virtuals, teclats amb cobertor, impressores braille, zooms augmentatius, etc.).

Aquests recursos els han permès assolir fites tan importants com culminar els estudis en igualtat de condicions i/o accedir posteriorment al mercat laboral. Al costat d’aquestes adaptacions, altres eines tan rutinàries com el whatsapp, per exemple, han suposat un avenç fonamental per a resoldre les dificultats de comunicació telefònica instantània en el cas de les persones sordmudes.

A més, un 27% utilitza productes tecnològics de suport al seu dia a dia per complementar tractaments mèdics personalitzats, realitzar activitats domèstiques, manipular objectes i/o dispositius, afrontar la cura i la protecció personal, etc.

Finalment, un 25% destaca com a nivell cognitiu, també han emergit diferents recursos i aplicacions tecnològiques que faciliten la comprensió i la interacció amb l’entorn: lectura fàcil, accessibilitat web, Apps de pictogrames, etc.

No obstant les avantatges de les noves tecnologies, aquestes també presenten inconvenients per a les persones amb discapacitat. Així, més de la meitat dels enquestats (un 51%) declaren trobar barreres. D’aquest percentatge, un 44% comenta que li sembla “molt complex i avançat el seu ús”, seguit d’un 32% que troba problemes d’accessibilitat, en no poder manejar certs dispositius a causa de la manca d’adaptacions per a la seva discapacitat. Per la seva banda, un 26% afirma no tenir recursos econòmics per comprar i adquirir noves tecnologies i un 14% no confia en allò digital, és a dir, l’entorn online li sembla insegur i “té por” a ser enganyat i/o víctima d’algun frau.

Degut a aquestes barreres, un 57% dels enquestats manifesta dificultats per buscar feina en línia (enviar la vostra candidatura, registrar-se en portals d’ocupació, etc.) i un 52% afirma desconèixer o no sentir-se còmode realitzant videoentrevistes, a causa dels inconvenients que troba a la instal·lació, maneig i funcionament d’eines com Teams o Zoom.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content