La Confederació reclama al Govern el pagament íntegre dels serveis independentment de la seva via de finançament

0
1
cet pagament íntegre serveis financiació
Els CETs realitzen una gran tasca social en l’àmbit laboral de les persones amb discapacitat // Foto: gencat

La Confederació ha alertat avui que encara molts serveis que gestiona el Tercer Sector Social arreu del territori que no tenen el pagament garantit, com per exemple, la gestió d’escoles bressol municipals, les Unitats d’Escolarització Compartida (UEC), de serveis de mediació comunitària, de contractes reservats amb Centres Especials de Treball o Empreses d’Inserció, entre molts d’altres.

Des de La Confederació considera que les mesures de contractació pública que ha dictaminat l’Estat i la Generalitat de Catalunya posen en risc la sostenibilitat de les entitats i el manteniment de llocs de treball. Aquestes normes preveuen la suspensió dels contractes i la corresponent indemnització, però aquesta no cobreix en cap cas la totalitat de les despeses. I és per això que considera que s’està posant en risc la sostenibilitat de les prop de 3.000 entitats socials del país i el manteniment de llocs de treball de 97.000 persones contractades arreu del territori, abocant al sector a prendre mesures no desitjades com els expedients de regulació d’ocupació temporals.

La Confederació apel·la al compromís del Govern de pagar íntegrament el cent per cent dels serveis socials expressat en la reunió de la Mesa Unitària del Sector Social celebrada el passat dia 26 de març, per fer extensiva aquesta voluntat de garantir el pagament íntegre a les entitats, fins i tot d’aquells serveis que han hagut de tancar a causa del COVID19, independentment de la via de finançament dels mateixos – bé sigui per concertació o bé sigui contractació, i de l’òrgan contractant, ens local o Generalitat de Catalunya.  

L’entitat també insta a que el Govern de la Generalitat de Catalunya prengui les mesures necessàries per pal·liar els perjudicis econòmics dels serveis que desenvolupen les entitats socials de forma privada i que s’han vist alterats per les mesures preventives. 

Per exemple, el cas dels menjadors escolars contractats a través de les AFA o de centres concertats;  de les escoles bressols d’iniciativa social, que paguen directament les famílies; o de les places residencials que, per mesures preventives arran de la COVID19 no permeten omplir-se i que en l’actualitat estan buides. 

En paraules de Joan Segarra, president de La Confederació: “la pandèmia de la COVID19 ens ha agafat amb les defenses baixes, després de 10 anys d’infrafinançament i de retallades. No oblidem que el 89% de les entitats socials són PIMES. Calen mesures excepcionals en un context excepcional,  perquè el Tercer Sector no surti debilitat d’aquesta crisi i pugui seguir donant resposta a l’augment de les necessitats socials que se’n derivin”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí