Dimecres, 19 gener 2022
IniciTercer Sector SocialLa Confederació presenta un pla per la reobertura dels centres i serveis...

La Confederació presenta un pla per la reobertura dels centres i serveis socials d’atenció a persones

dona realitzant exercicis de fisioteràpia
Els centres d’atenció a persones s’estan començant a reactivar // Foto: ASPID

La Confederació Empresarial del Tercer Sector de Catalunya ha presentat un pla de desescalada al Govern de la Generalitat de Catalunya (Presidència, Afers Socials i Famílies i Salut) i a les entitats municipalistes, per a la reobertura progressiva de centres i serveis socials d’atenció a les persones.

El Pla compta amb dues parts: una primera de consideracions generals i una segona amb aquells aspectes que cal tenir en compte per cadascun dels àmbits, tipus de serveis i col·lectius atesos. En concret, l’entitat presenta propostes i mesures específiques per la reobertura progressiva de centres i serveis d’atenció precoç, d’atenció a la gent gran, d’atenció a la discapacitat física, a la paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, a la discapacitat intel·lectual, a la salut mental i a la infància.

A criteri de La Confederació existeix una àmplia diversitat de tipologies de serveis que cal analitzar en cada cas per preveure com i de quina manera s’ha d’anar fent la desescalada: centres de dia gent gran, serveis d’atenció diürna per a persones amb discapacitat, serveis prelaborals per a persones amb problemàtica de salut mental, escoles d’educació especial, centres de desenvolupament i atenció precoç, serveis de teràpia ocupacional, serveis de suport a l’autonomia a la pròpia llar, entre molts d’altres.

La Confederació reclama al Govern la participació del Tercer Sector Social en aquest pla, comptant amb l’expertesa i coneixement de les entitats del Tercer Sector Social a l’hora de dissenyar i validar els plans des de les autoritats competents. 

En aquest sentit demana que de la mateixa manera que va haver-hi decrets, ordres i instruccions específiques sobre la suspensió de l’activitat i tancament de centres o serveis, ara l’autoritat competent clarifiqui mitjançant instruccions clares el “quan” i “com” s’ha de fer la reobertura de l’activitat.

D’altra banda, i per assegurar la salut i seguretat d’usuaris i professionals, La Confederació exigeix que l’administració tingui prevista la manera d’acompanyar i donar suport a les entitats socials en la cobertura dels sobre costos que implicarà la reobertura progressiva de centres, serveis i activitats, així com el compliment dels protocols sanitaris que es puguin establir: material de protecció, termòmetres, serveis de desinfecció, adequació dels espais de treball, substitució de baixes laborals i contractació de nou personal per reforçar equips d’atenció directa, etc.). Segons dades de La Confederació només en el període comprès entre l’1 de març i el 31 de maig de 2020, les entitats socials del país han suportat ja més de 85 milions d’euros de sobre costos derivats de la crisi del Coronavirus.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content