21.5 C
Barcelona
Divendres, 29maig 2020

La Confederació presenta un pla per la reobertura dels centres i serveis socials d’atenció a persones

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...
dona realitzant exercicis de fisioteràpia
Els centres d’atenció a persones s’estan començant a reactivar // Foto: ASPID

La Confederació Empresarial del Tercer Sector de Catalunya ha presentat un pla de desescalada al Govern de la Generalitat de Catalunya (Presidència, Afers Socials i Famílies i Salut) i a les entitats municipalistes, per a la reobertura progressiva de centres i serveis socials d’atenció a les persones.

El Pla compta amb dues parts: una primera de consideracions generals i una segona amb aquells aspectes que cal tenir en compte per cadascun dels àmbits, tipus de serveis i col·lectius atesos. En concret, l’entitat presenta propostes i mesures específiques per la reobertura progressiva de centres i serveis d’atenció precoç, d’atenció a la gent gran, d’atenció a la discapacitat física, a la paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, a la discapacitat intel·lectual, a la salut mental i a la infància.

A criteri de La Confederació existeix una àmplia diversitat de tipologies de serveis que cal analitzar en cada cas per preveure com i de quina manera s’ha d’anar fent la desescalada: centres de dia gent gran, serveis d’atenció diürna per a persones amb discapacitat, serveis prelaborals per a persones amb problemàtica de salut mental, escoles d’educació especial, centres de desenvolupament i atenció precoç, serveis de teràpia ocupacional, serveis de suport a l’autonomia a la pròpia llar, entre molts d’altres.

La Confederació reclama al Govern la participació del Tercer Sector Social en aquest pla, comptant amb l’expertesa i coneixement de les entitats del Tercer Sector Social a l’hora de dissenyar i validar els plans des de les autoritats competents. 

En aquest sentit demana que de la mateixa manera que va haver-hi decrets, ordres i instruccions específiques sobre la suspensió de l’activitat i tancament de centres o serveis, ara l’autoritat competent clarifiqui mitjançant instruccions clares el “quan” i “com” s’ha de fer la reobertura de l’activitat.

D’altra banda, i per assegurar la salut i seguretat d’usuaris i professionals, La Confederació exigeix que l’administració tingui prevista la manera d’acompanyar i donar suport a les entitats socials en la cobertura dels sobre costos que implicarà la reobertura progressiva de centres, serveis i activitats, així com el compliment dels protocols sanitaris que es puguin establir: material de protecció, termòmetres, serveis de desinfecció, adequació dels espais de treball, substitució de baixes laborals i contractació de nou personal per reforçar equips d’atenció directa, etc.). Segons dades de La Confederació només en el període comprès entre l’1 de març i el 31 de maig de 2020, les entitats socials del país han suportat ja més de 85 milions d’euros de sobre costos derivats de la crisi del Coronavirus.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

Residents i professionals de les residències del Grup Alba donen negatiu a les PCR de Covid-19

Personal mèdic realitzant les proves PCR de coronavirus a les llars residències // Foto: GRUP ALBA Tots els...

AMPANS estrena una websèrie per explicar la reobertura del restaurant El Canonge

Els cambres mostren a la websèrie els nous hàbits de seguretat que s'han incorporat // Foto: AMPANS AMPANS...

Les entitats de malalties neuromusculars demanen que no es retallin les subvencions del 0,7% de l’IRPF

Concentració amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Neuromusculars // Foto: Federació ASEM La Federació Espanyola de...

La xarxa de salut mental reclama un desconfinament que garanteixi els suports per a tothom

La xarxa de salut mental reclama una desescalada amb garanties per a tothom // Foto: Salut Mental Catalunya

Tornen els #DirectesFCEDF durant el mes de juny amb Susana Rodríguez, jugadora de pàdel adaptat

El proper dijous 4 de juny a les 19h comença una nova edició dels #DirectesFCEDF, una iniciativa...