Dimarts, 20 febrer 2024
IniciTERCER SECTOR SOCIALLa Confederació insta a incrementar el finançament dels serveis socials i d’atenció...

La Confederació insta a incrementar el finançament dels serveis socials i d’atenció a les persones en els nous pressupostos

L’entitat s’ha reunit i ha presentat propostes a diversos partits polítics amb representació parlamentària

Parlament de Catalunya on es debatran els nous pressupostos 2024
Parlament de Catalunya // Foto: Wikimèdia Commons

La Confederació, com a representant del Tercer Sector Social de Catalunya, ha dut a terme una sèrie de reunions amb diversos partits polítics amb representació parlamentària per presentar propostes destinades a millorar el finançament dels serveis socials i l’atenció a les persones. L’objectiu és assegurar la qualitat de l’atenció, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals dels professionals. Amb la vista posada en els pressupostos de l’any 2024, La Confederació planteja tres propostes fonamentals.

En primer lloc, destaca la importància d’acompanyar l’estudi d’escandall de costos iniciat pel Departament de Drets Socials per determinar el finançament necessari dels serveis. Es prioritza l’elaboració d’aquest estudi per revisar i actualitzar amb rigor els costos dels serveis, amb la finalitat de garantir que cap servei de la Xarxa estigui infrafinançat. La proposta inclou una inversió mínima de 150 milions d’euros en l’increment dels preus de la Xarxa pública de Serveis Socials, equivalent a un augment del 10%.

En segon lloc, La Confederació reclama l’equiparació de les condicions laborals dels professionals del sector, independentment de la forma de gestió, ja sigui directa o indirecta. S’insta a realitzar les accions necessàries perquè els treballadors de la xarxa de serveis socials tinguin uns salaris dignes i comparables als de la funció pública, amb una diferència salarial actual d’aproximadament el 30%. Es demana una partida pressupostària extraordinària de 75 milions d’euros per a l’any 2024 destinada exclusivament a salaris.

La tercera proposta de La Confederació és un compromís pressupostari pel desplegament del IV Pla de Suport al Tercer Sector, signat el 5 de juliol. Aquest compromís és considerat necessari per assegurar la continuïtat de la inversió pública en el tercer sector i promoure la participació d’aquest sector en el desenvolupament social i econòmic de Catalunya.

A més d’aquestes propostes centrals, La Confederació destaca altres qüestions cabdals com la revisió i actualització de la Cartera de Serveis Socials per construir una cartera innovadora i flexible, i l’aprovació i desplegament del triple marc legislatiu (Llei del Tercer Sector Social, Llei de l’Economia Social i Solidària i Llei dels instruments de provisió del Sistema Públic de Serveis Socials) per reforçar el paper del tercer sector com a agent social i econòmic essencial.

L’entitat posa èmfasi en la necessitat que els pressupostos de l’any 2024 incorporin aquestes demandes el més aviat possible, i per això apel·la a la responsabilitat de tot l’arc parlamentari català i del Govern de la Generalitat per abordar els reptes del sistema català de serveis socials i ubicar el Sector Social com a pilar de l’Estat del Benestar, al costat de Salut i Educació.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content