La Confederació insisteix en posar fi a l’infrafinançament que pateixen les entitats del Tercer Sector

Malgrat la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat

millora infrafinançament entitats tercer sector
Una de les mobilitzacions per denunciar la situació que viu el sector // Foto: Fundació el Maresme

La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya ha insistit avui en la reclamació de posar fi a l’infrafinançament que pateixen les entitats del Tercer Sector després que aquesta setmana l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat no hagi prosperat.

Els preus que paga la Generalitat pels serveis socials i d’atenció a les persones que gestionen les organitzacions sense afany de lucre són insuficients i estan congelats des de fa deu anys, durant els quals les entitats han hagut d’assumir increments de costos que els han portat a una situació crítica.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit, La Confederació reclama posar en marxa un pla de recuperació i millora del finançament del sector, ja per aquest 2019. La sostenibilitat dels serveis, la qualitat de l’atenció i les condicions laborals dels professionals són les tres prioritats per a les entitats, tal com es va posar de manifest arran de l’última edició de l’Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social. Segons les dades de l’informe publicat el 2018, les organitzacions no lucratives donen feina a 94.500 persones i incrementen la proporció de contractes indefinits, si bé cal una major inversió i un finançament més estable per poder millorar l’ocupació i retenir el talent.

La Confederació també planteja un nou model de col·laboració público-social que el Govern de la Generalitat s’ha compromès a impulsar mitjançant una Llei de concertació social que situaria el Tercer Sector Social com a aliat estratègic de les administracions públiques per garantir el sense afany de lucre i l’interès general en la provisió d’aquesta tipologia de serveis.

BANER_300X250

Per l’entitat, aquesta nova regulació representa excloure els serveis d’atenció a les persones de les lògiques del mercat i de la contractació pública, que han comportat una constant devaluació de les activitats en termes de qualitat i sostenibilitat, i ha d’anar indissociablement lligada a una millora del finançament que situï el sector social al costat dels altres dos pilars de l’Estat del Benestar, salut i educació.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*