Dijous, 13 juny 2024
IniciDESTACADESLa CNSE anuncia mesures contra el Canal 24 hores per la seva...

La CNSE anuncia mesures contra el Canal 24 hores per la seva negativa a incorporar la llengua de signes

Aquesta no és la primera vegada que el Canal 24 hores, propietat de RTVE i operat per Televisió Espanyola, rebutja oferir el senyal en llengua de signes que el Congrés posa a disposició de les televisions

cnse denuncia canal 24 hores negativa llengua de signes
Hemicicle del Congrés dels Diputats // Foto: Congrés dels Diputats

La Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE) ha anunciat que prendrà mesures contra el Canal 24 Hores de RTVE per la seva negativa a incorporar el senyal de la intèrpret de llengua de signes a la compareixença del president del Govern que va tenir lloc dimecres passat al Congrés dels Diputats.

Aquesta no és la primera vegada que el Canal 24 Hores, propietat de RTVE i operat per Televisió Espanyola, rebutja oferir el senyal en llengua de signes que el Congrés posa a disposició de les televisions. Segons la CNSE, el mateix va passar al març amb el debat de la Llei d’Amnistia i a l’octubre de 2022 amb el debat dels Pressupostos de l’Estat.

“No incloure la finestra de la llengua de signes va en contra de la missió de servei públic, en contra de la visió de reflectir la varietat i la riquesa de la realitat nacional, i en contra dels valors de llibertat, igualtat, pluralisme i tolerància que assenten la convivència democràtica”, ha afirmat el president de la CNSE, Roberto Suárez, en referència als principis que RTVE recull a la seva pàgina web.

PUBLICITAT

Suárez ha recordat la gran quantitat de normes que reconeixen el dret de les persones sordes a tenir accés als mitjans de comunicació en llengua de signes i que reafirmen el principi de llibertat d’elecció i el respecte a la identitat lingüística lligada a aquesta llengua. Per tant, exigeix a l’ens públic que compleixi la normativa d’accessibilitat vigent. “La llei ens empara”, ha declarat. “No ens quedarem de braços plegats veient com es repeteixen situacions discriminatòries com aquesta”.

La CNSE no ha especificat quines mesures prendrà contra el Canal 24 Hores, però ha advertit que no descarta accions legals. A més, ha fet una crida a la resta de mitjans de comunicació perquè garanteixin la plena accessibilitat dels seus continguts a les persones sordes, incorporant sempre la llengua de signes en les seves emissions.

Aquesta nova polèmica posa de manifest, una vegada més, la necessitat d’avançar en la plena inclusió de les persones sordes a la societat, tant pel que fa a l’accés a la informació com a la resta d’àmbits de la vida.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content