Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALLa Clariana del parc de Les Glòries incorpora sis jocs adaptats a...

La Clariana del parc de Les Glòries incorpora sis jocs adaptats a les necessitats d’infants amb autisme

Els jocs, disponibles a l'Espai de Joc 0-99 els dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores, han estat dissenyats per estimular sensorialment els infants amb autisme

jocs infantils la clariana parc de les glòries
Un dels sis jocs incorporats a La Clariana del parc de les Glories // Foto: Ajuntament de Barcelona

La Clariana del parc de les Glòries ha incorporat sis nous jocs infantils adaptats a les necessitats d’infants amb autisme i les seves famílies. Aquests jocs, fruit d’un projecte de co-creació amb les famílies, experts i professionals, tenen com a objectiu fomentar la inclusió i l’accessibilitat en els espais públics infantils.

Els jocs, disponibles a l’Espai de Joc 0-99 els dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores, han estat dissenyats per estimular sensorialment els infants amb autisme, independentment del seu grau, i per fomentar la interacció amb altres nens i nenes. El projecte Play AUT the Box, Ciutats jugables per a tots, ha estat finançat per l’European Institute of Technology (EIT) a través del programa New European Bauhaus.

El disseny dels jocs i contenidors (Games AUT i Box AUT) ha estat el resultat d’un treball conjunt entre famílies d’infants amb autisme, experts en autisme, terapeutes, dissenyadors i fabricants. A través de quatre tallers de co-creació, van aconseguir crear espais adaptats a les necessitats específiques dels infants amb aquest trastorn.

Un pas endavant per la inclusió

La incorporació d’aquests jocs a la Clariana del parc de les Glòries representa un pas endavant important en la millora dels espais públics infantils i en la promoció de la inclusió. El projecte Play AUT the Box demostra el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb la creació de ciutats més jugables per a tothom, tenint en compte les necessitats de tots els infants.

L’Ajuntament de Barcelona ha participat en el projecte Play AUT the Box a través del Departament d’Educació, en col·laboració amb l’Àrea d’Urbanisme, transició ecològica, serveis urbans i habitatge, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i l’Institut d’Infancia i Adolescència de Barcelona.

Aquesta iniciativa s’alinea amb els objectius del Pla d’Infància de Barcelona 2021-2024, que busca garantir el dret al lleure de tots els infants, independentment de les seves capacitats.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content