Dissabte, 1 abril 2023
Dissabte, 1 abril 2023
IniciAccessibilitat UniversalLa ciutat de Barcelona presumeix de model d’accessibilitat a la Global Dissability...

La ciutat de Barcelona presumeix de model d’accessibilitat a la Global Dissability Summit

Joan Ramon Riera exposa les polítiques que aposten per la vida independent i l’accessibilitat universal

cartell cimera mundial de la discapacitat
Cartell de la Cimera Mundial de la Discapacitat 2022 // Foto: Ajuntament de Barcelona

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), Joan Ramon Riera, ha exposat el model d’accessibilitat de la ciutat de Barcelona, durant les sessions de treball prèvies a la Cimera Mundial de la Discapacitat, Global Dissability Summit, que es va celebrar la setmana passada sota el lema ‘What can we do to Build Back Better for Community Inclusion?’.

campanya atenció sanitaria

El regidor va detallar en la seva intervenció en l’explicació de les accions realitzades en els dos àmbits prioritaris per a la ciutat: la vida independent i l’accessibilitat universal. Va destacar que a Barcelona, l’òrgan municipal d’aquest àmbit, l’IMPD, on hi treballen més de 70 persones, treballa conjuntament amb el Consell Rector, format per 10 persones escollides per part de les diferents forces polítiques de la ciutat i 10 representants de les persones amb discapacitat que han estat votades pel conjunt de persones que formen el col·lectiu. A més, va subratllar que a Barcelona hi ha un model d’assistència personal propi, acordat amb les entitats del sector.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, el regidor va remarcar que els reptes actuals són el model de vida independent, el suport en l’ocupació i l’accessibilitat universal. “Avui crec que podem dir que Barcelona és una de les ciutats més accessibles en l’àmbit de l’accessibilitat física”, va dir. A més a més, va assenyalar que és evident que per a aconseguir una veritable accessibilitat universal cal incorporar l’accessibilitat cognitiva i comunicativa. Respecte a això, va citar la nova diagnosi de l’accessibilitat de la ciutat, de la qual l’Ajuntament n’està satisfet a escala general, així com l’inici participat del que serà l’Estratègia Barcelona d’Accessibilitat Universal.

En plena transició de les ciutats cap a un model més sostenible, Riera va destacar la importància de no deixar l’accessibilitat fora de l’equació. “El que proposem és establir un sistema de gestió municipal que incorpori el valor de l’accessibilitat des del principi i que impliqui a tota la organització”, va destacar el regidor, que també va detallar que en aquest moment s’està dissenyant aquest sistema de gestió conjuntament amb les persones amb discapacitat, les entitats del sector, amb les altres àrees i districtes de l’ajuntament i amb el suport també de la universitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content