Dissabte, 6 març 2021
Inici Salut Mental La ciutat de Barcelona estrena un nou Centre de Salut Mental i...

La ciutat de Barcelona estrena un nou Centre de Salut Mental i Addiccions al barri de Gràcia

Situat a l'Hospital de l'Esperança vol donar resposta a la falta d'espai de l'anterior centre

alba verges inauguracion centre salut mental barri gracia barcelona
La consellera Vergés en la visita al nou centre situat al barri de Gràcia // Foto: gencat

Barcelona ha estrenat avui un nou Centre de Salut Mental i Addiccions al barri de Gràcia, situat concretament a l’Hospital de l’Esperança i gestionat per l’Hospital Mare de Déu de la Mercè de Germanes Hospitalàries.

El nou equipament ha estat inaugurat aquest dimecres per la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés; la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa; i el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia.

ARC Soluciones publi

El nou centre dona resposta a la falta d’espai de l’espai que estava ubicat al carrer Mare de Déu del Coll. Ha requerit la inversió per part de l’entitat gestora de gairebé 2 milions d’euros, en una nova ubicació que disposa de 1.100 metres quadrats de superfície entre els dos espais. 

Els objectius del nou equipament

Els objectius del nou centre de Gràcia, on hi treballen 22 professionals, és per un costat, identificar les persones amb trastorn mental, especialment amb criteris de gravetat, i fer-ne un abordatge terapèutic; i per l’altre, identificar les persones amb probable trastorn per ús de substàncies i fer-ne un abordatge terapèutic amb la integració a l’Hospital de Dia.

Fins ara, el 42% dels pacients acudien al centre per un trastorn mental sever; un 19% rebien atenció i seguiment per a drogodependències i el 39% restant per altres trastorns mentals.

El nou Hospital de Dia té capacitat per atendre 25 pacients, amb una estada mitja de tres mesos i s’ubica en un gran espai de la planta baixa, d’uns 125 metres quadrats. Aquest centre, que disposarà de 6 nous professionals,

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES