Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciDISCAPACITAT SENSORIALLa ‘Campanya contra el Soroll’ denuncia que la contaminació acústica vulnera drets...

La ‘Campanya contra el Soroll’ denuncia que la contaminació acústica vulnera drets fonamentals

Aquest 24 d'abril del 2024 es commemora a tot el món el Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll, i les federacions i associacions nacionals integrants de la ‘Campanya Contra el Soroll 2024’, entre les quals es troba la Federació AICE, són actives defensores de la necessitat de protegir els drets fonamentals a la intimitat personal i familiar i a la inviolabilitat del domicili

cartell campanya contra el soroll
Cartell de la ‘Campanya contra el soroll’ // Foto: Federació AICE

Les entitats que participen enguany en la ‘Campanya contra el soroll’, entre les que es troba la Federació AICE, posen de manifest la seva preocupació sobre els efectes de la contaminació acústica i la vulneració dels drets fonamentals de les persones.

La contaminació acústica és reconeguda com un problema greu de salut pública. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha destacat que l’exposició excessiva al soroll pot causar pèrdua auditiva, una de les malalties irreversibles més comunes. Investigacions de l’Institut de Salut Carles III han mostrat una associació estadísticament significativa entre els nivells de soroll i els ingressos hospitalaris urgents per trastorns neurològics i del comportament mental.

Els casos de persones que denuncien la vulneració dels seus drets fonamentals a causa del soroll davant dels tribunals són cada vegada més freqüents. Tant el Tribunal Constitucional com els jutjats i tribunals del país han emès nombroses sentències que destaquen els efectes del soroll i la seva afectació als drets fonamentals a la integritat física i moral, a la intimitat personal i familiar, i a la inviolabilitat del domicili.

Malgrat això, la inactivitat i la ineficàcia municipal davant les denúncies per sorolls de milers de ciutadans són evidents. És per aquest motiu que la Campanya Contra el Soroll 2024, formada per diverses associacions com AECOR, CEAV, FACUSPAT, FACR, Associació contra el Soroll, SIGUI, i recolzada per la Federació d’Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya, fa una crida a la ciutadania i les administracions públiques, especialment als ajuntaments, per complir amb la Llei 37/2003 de Soroll i els seus reials decrets associats.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content