Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciDISCAPACITAT SENSORIALGirona promou la conscienciació i la lluita contra la contaminació acústica a...

Girona promou la conscienciació i la lluita contra la contaminació acústica a la Setmana sense Soroll

Sota el lema “Gaudeix el silenci”, l’Ajuntament promou mesures de prevenció, visibilitza les eines de gestió i control del soroll, i busca impulsar la col·laboració entre administracions amb responsabilitats en aquest àmbit

Setmana sense soroll a Girona
Cartell de la Setmana sense Soroll a Girona // Foto: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona s’ha adherit una vegada més a les activitats previstes per la Setmana Sense Soroll, que se celebra al voltant del Dia Internacional Sense Soroll, el 24 d’abril, amb l’objectiu de lluitar contra la contaminació acústica. Aquesta iniciativa promou mesures de prevenció, visibilitza les eines de gestió i control del soroll, i busca impulsar la col·laboració entre administracions amb responsabilitats en aquest àmbit. Sota el lema “Gaudeix el silenci”, aquest any la Setmana Sense Soroll se centra en les mesures permanents, actuacions i accions per millorar la qualitat acústica del nostre entorn.

“La contaminació acústica és la gran oblidada malgrat els seus efectes nocius, especialment en el desenvolupament pedagògic dels infants. La ciutat que ens imaginem és molt més agradable, i per això hem d’aconseguir reduir progressivament els sorolls excessius per millorar el benestar de les persones”, ha explicat el regidor d’Acció Climàtica del consistori, Sergi Cot i Cantalosella.

En el marc d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Girona, a través de l’Oficina per la Sostenibilitat, instal·larà una parada informativa sobre el soroll a la ciutat el dia 30 d’abril, de 10 a 13 hores, a la cantonada del pont de Pedra amb la rambla de la Llibertat. Durant aquesta activitat, es proposaran diverses accions relacionades amb la contaminació acústica.

D’una banda, es proporcionarà informació sobre les eines existents per gestionar el soroll i es resoldran dubtes relacionats amb la temàtica. D’altra banda, els ciutadans podran participar en activitats com respondre una enquesta sobre la percepció del soroll a la ciutat o fer propostes per millorar la qualitat acústica. Com a agraïment, els participants rebran un punt de llibre amb motiu de la propera Diada de Sant Jordi. A més, a la parada hi haurà instruments per mesurar els nivells acústics, com un sonòmetre, un mapa estratègic de soroll i un mapa de capacitat acústica.

Segons la Generalitat de Catalunya, la contaminació acústica és un dels principals problemes de salut ambiental a Europa, amb conseqüències negatives com la disminució de la capacitat auditiva o el nerviosisme. El trànsit viari és responsable del 90% del soroll a les ciutats, però aquesta xifra millora amb el transport col·lectiu. Un autobús ple pot substituir 50 cotxes a la via pública i reduir el soroll en un 50%. Malgrat això, només el 11% de la població urbana de Catalunya viu en zones considerades tranquil·les.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content