Divendres, 24 març 2023
Divendres, 24 març 2023
IniciEducació InclusivaJoves amb discapacitat intel·lectual es formen en competències per a l’ocupació a...

Joves amb discapacitat intel·lectual es formen en competències per a l’ocupació a la Universitat Ramón Llull

En el marc de la VI edició del programa UniDiversidad, impulsat per la Fundació ONCE amb el suport del Fons Social Europeu

alumnes universitats discapacitat intel·lectual ocupació
Graduació estudiants amb discapacitat // Foto: Fundación ONCE

Una quinzena d’alumnes amb discapacitat intel·lectual rebrà formació a la Universitat Ramón Llull durant el curs acadèmic 2022-2023, en el marc de la VI edició del programa UniDiversidad, impulsat per la Fundació ONCE amb el suport del Fons Social Europeu (FSE).

anunci guies d'arrel

Les classes començaran dilluns que ve, 24 d’octubre, i es prolongaran fins al mes de maig de 2023, quan els alumnes hauran rebut un total de 375 hores de formació, de les quals 157 correspondran a pràctiques laborals en empreses i entitats col·laboradores. Cursaran mòduls sobre tecnologia de la informació i la comunicació, habilitats comunicatives per a l’èxit professional i personal, economia bàsica i matemàtica social o sobre conceptes bàsics relacionats amb la feina, entre altres.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Sota el títol ‘Diploma d’especialització universitària en inclusió social i laboral per a joves amb discapacitat intel·lectual’, el curs s’emmarca en la iniciativa UniDiversidad, que pretén promoure i desenvolupar programes formatius per a l’ocupació i la inclusió universitària de joves amb discapacitat intel·lectual, un grup amb especials dificultats d’inserció laboral.

La posada en marxa d’UniDiversidad es basa també en el fet que la formació de persones amb discapacitat intel·lectual incideix positivament en la millora de la seva autonomia i inserció laboral en diferents sectors empresarials, tal com s’ha constatat en les seves edicions anteriors, en les quals s’han format més de 1.600 joves.

En el curs participen un total de 32 universitats, que hauran d’oferir programes que proporcionin a l’alumnat formació universitària enfocada a millorar la seva autonomia, els seus coneixements humanístics i la seva preparació laboral, així com dotar-los amb les habilitats necessàries per a augmentar les seves possibilitats de trobar feina, accedint al món laboral en la modalitat de l’ocupació amb suport. Tanmateix, les universitats que participen hauran de proporcionar experiències inclusives i de normalització dins la comunitat universitària, i una formació integral i personalitzada.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content