Diumenge, 23 juny 2024
IniciDESTACADESJornada de vol adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat...

Jornada de vol adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat a l’aeroport de Lleida

vol adaptat lleida vols per tothom discapacitat
L’activitat dóna a persones amb discapacitat la possibilitat de viure l’experiència de volar // Foto: Vols per a tothom

“Dalt no hi han diferències. Desapareix la discapacitat” es la frase de Xavier Sargatal, un dels responsables de l’associació Vols per a Tothom per presentar l’activitat de vol adaptat que tindrà lloc el proper 21 d’octubre a l’Aeroport Lleida-Alguaire que donarà l’oportunitat a les persones amb diversitat funcional de gaudir alhora de l’experiència de volar i dels paisatges de Catalunya des de l’aire.

Vols per a tothom, juntament amb les associacions Sillas Voladoras i Temyque està organitzant una jornada que es va començar a gestar l’any passat durant la celebració de la ‘Lleida Air Challenge’, un Festival d’aeronàutica i exhibicions aèries, en el que van coincidir.

Esperonats pels departaments de Ports i Aeroports de la Generalitat i Afers Socials -que els han donat suport en el projecte- les tres entitats han realitzat des de llavors diverses activitats de vol adaptat en diferents aeroclubs de la geografia catalana i aragonesa.

Vols per a tothom va fer, entre d’altres jornades, una en col·laboració amb l’Institut Guttmann, mentre que Temyque n’ha realitzat alguna jornada de vol adaptat a través dels seu programa Respir ‘Tómate tu tiempo’.

La del proper mes d’octubre pretén ser un pas més en aquest projecte, que és el tercer d’aquestes característiques que es desenvolupa a Europa i el primer en vol sense motor. Efectivament, la jornada comptarà amb vols a motor amb avionetes de tres places més el pilot i de vols sense motor individuals amb pilot. La durada dels vols dependrà de les condicions atmosfèriques i del nombre d’inscrits, però atenent a les previsions dels organitzadors d’un mínim de 100 participants, es calcula que el test serà d’un mínim de 10-15 minuts a l’aire.

La jornada està oberta a tothom. A persones amb tot tipus de discapacitat i també a persones sense discapacitat que vulguin gaudir d’una jornada diferent. Les inscripcions inclouen la possibilitat de agafar vol més dinar o sense.

PUBLICITAT

Com es tracta de un vol de bateig tots els pilots són instructors. Els organitzadors també estan mirant la possiblitat de fer coincidir la jornada amb una exposició d’avions clàssics, encara que això encara està per confirmar.

D’altra banda, i per facilitar el desplaçament dels participants, l’associació Temyque està organitzant la disposició de transports que sortiran des de Barcelona a primera hora del matí. L’activitat començarà sobre les 10h i s’allargarà aproximadament fins les 5h de la tarda.

Els preus de les inscripcions són molt ajustats per permetre a tothom poder gaudir d’aquesta experiència. Tot i això la realitat és que els costos i la logística d’aquest tipus d’activitats són elevats i per aquest motiu els organitzadors estan buscant sponsors per finançar el projecte i també voluntaris que ajudin en la tasca logística.

Si la jornada és tot un èxit com es preveu, existeix el plantejament de fer properes edicions amb caràcter internacional per donar més rellevància a l’activitat de vol adaptat.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Carlos Valdivia
Carlos Valdiviahttps://www.diarideladiscapacitat.cat
Periodista i director del Diari de la DisCapacitat. Tinc una discapacitat física i treballo per fer una societat més inclusiva a través dels mitjans de comunicació

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content