Dilluns, 4 març 2024
IniciENTITATSJornada de Badalona Capaç per continuar avançant cap a la millora dels...

Jornada de Badalona Capaç per continuar avançant cap a la millora dels models de suport de les persones amb discapacitat intel·lectual

La I Jornada de Reflexió al voltant de la discapacitat se celebra el 24 de novembre al BCIN

I Jornada Reflexió_BDNCAPAÇ
Cartell de la I Jornada de Reflexió al voltant de la discapacitat // Foto: Badalona Capaç

Sota el títol Els professionals al centre, les persones l’objectiu, la Fundació Badalona Capaç organitza el 24 de novembre la I Jornada de Reflexió al voltant de la discapacitat al BCIN (Badalona Centre Internacional de Negocis) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona.

L’acte, que s’adreça a professionals del sector, famílies i persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID), té com a objectiu posar en relleu la importància de les persones professionals com un component central del benestar de les persones amb DID. La competència, l’actitud, el benestar i el compromís de les persones professionals són absolutament essencials pel ple desenvolupament i la qualitat de vida de les persones amb DID i les seves famílies.

El programa de la jornada que s’iniciarà a les 9 h inclou taules rodones i conferències per reflexionar, compartir i avançar cap a la millora dels suports en comunitat. La primera de les taules “L’atenció centrada en la persona com a conseqüència natural de l’evolució de les persones i de la cultura organitzacional” esta moderada per la consultora i formadora de l’Associació DIC.Social, Nuria Sanchez Palos, amb la participació d’entitats que han iniciat el procés.

La segona taula “Què esperen les persones amb DID i les famílies de l’equip professional?” está coordinada per Marga Cañadas, Directora del Centro de Atención Temprana l’Alquería de Ricós de la Universitat Catòlica de Valencia i participaran persones usuàries i familiars de la Fundació Badalona Capaç.

Seguidament, Ramon Novell, Cap del Servei de Discapacitat Intel·lectual en l’Institut Assistència Sanitària a Girona, moderarà la taula “El benestar de l’equip professional, peça clau”. I per últim, María Pellisera, professora de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG), coordinarà la taula “El rol de l’equip professional en el suport personalitzat”.

A mode de resum i conclusions, Climent Giné Giné, Professor Emèrit Universitat Ramon Llull, realitzarà la clausura de l’acte.

A la tarda se celebrarà la I Trobada d’empreses que comptarà amb la ponència online de Stefan Trömel, especialista Senior en DID a l’Organització Internacional del Treball (OIT) sobre “La discapacitat com un aspecte clau de la diversitat i la inclusió en les empreses”.

A més, tindrà lloc el lliurament de reconeixements a aquelles empreses compromeses amb la inclusió social que han col·laborat amb Badalona Capaç durant els seus 25 anys de trajectòria.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content