Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALIniciativa al Congrés perquè les persones amb discapacitat puguin formar part dels...

Iniciativa al Congrés perquè les persones amb discapacitat puguin formar part dels jurats

campanya 25N diba
persones amb discapacitat jurats justícia
La iniciativa busca la inclusió social de les persones amb discapacitat // Foto: Pixabay

El Ple de Senat espanyol va aprovar fa uns dies per unanimitat la consideració d’una iniciativa que busca modificar la Llei Orgànica del Tribunal del Jurat per garantir que les persones amb discapacitat puguin formar part dels jurats de justícia.

Aquesta proposició va estar tramitada pel Partit Demòcrata de Catalunya (PdeCat) i ara haurà de ser tramitat en les dues càmeres, i el seu objectiu es modificar l’apartat 5 de l’article 8 de l’esmentada llei, que assenyala que els requisits del jurat són “no estar impedit física, psíquica o sensorialment per al desenvolupament de la funció de jurat”, així com l’article 20 que no preveu que la persona amb discapacitat pugui necessitar algun tipus d’adaptació i suport.

El senador del PdeCat, Josep Lluís Cleries va manifestar que es tracta de “garantir la participació de les persones amb discapacitat sense exclusions” i “d’aquesta manera fer un país per a tots, una societat inclusiva i que les persones amb discapacitat se sentin protagonistes en tots els àmbits de la vida”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content