Impulsen una nova investigació perquè nens i nenes amb TEA realitzin teràpies amb robots

Gràcies a una col·laboració de l’IRD i l’Obra Social “la Caixa”

investigació teràpia robots nens tea
Julio Molinario (esquerra), President de l’IRD, i el Director Territorial Garraf de CaixaBank, Oscar Diaz // Foto: IRD

L’Obra Social “la Caixa”, dins del seu Programa d’Ajudes a Projectes d’Iniciatives Socials 2018, que impulsa projectes que fomenten la vida independent, l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, donarà suport a una nova investigació de l’Institut de Robòtica per la Dependència (IRD) per desenvolupar intervencions psicològiques assistides per robots per millorar l’eficàcia clínica en nens amb trastorn de l’espectre autista (TEA).

Per això utilitzaran un robot social com Jibo, junt amb els sensors requerits (per exemple, micròfon extern, càmera, etc.). Aquest tipus de robots són molt atractius, poden reproduir vídeos i sons en una pantalla tàctil, tenen mobilitat, són programables i de baix cost.

BANER_300X250

Està demostrat que els pacients amb TEA tendeixen més a aprendre de la interacció amb tecnologia que amb els éssers humans. Per aquest motiu els robots podrien tenir el potencial per ser utilitzats en les teràpies de TEA.

El projecte compta a més amb la col·laboració de la Fundació Villablanca del Grup Pere Mata que ha posat en funcionament una residència especialitzada en TEA.

El trastorn de l’espectre autista (TEA) és un dels trastorns del desenvolupament infantil i més comunes. Es caracteritza per patrons restringits de comportament i interessos i deficiències qualitatives en la comunicació i la interacció social. Aquests símptomes surten a edats molt joves i persisteixen en el seu desenvolupament. Encara que l’adolescència i l’edat adulta els símptomes semblen disminuir. Es considera que el TEA és una discapacitat crònica. La majoria de les persones amb TEA requereixen atenció professional durant tota la seva vida, i per tant, exigeix un gran esforç físic, econòmic i emocional a la societat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*