Dimecres, 19 gener 2022
IniciDestacadesEl Govern reconeix legalment uns percentatges mínims garantits dels diners de butxaca

El Govern reconeix legalment uns percentatges mínims garantits dels diners de butxaca

govern ordre diners butxaca
La nova ordre modifica els percentatges establerts l’any 2014// Foto: Obra Social “la Caixa”

Finalment el Departament de Treball, Afers Socials i Família ha aprovat una ordre d’aplicació dels nous percentatges de les rendes dels usuaris reconeguts com a diners de lliure disposició que serà retroactiva a l’1 de gener de 2016, atenent a les demandes del Síndic de Greuges de Catalunya i les reclamacions de les entitats del sector de les persones amb discapacitat.

L’ordre fa relació al sistema de copagament dels serveis de dependència i als percentatges per fixar la quantitat mínima garantida per a despeses personals o diners de butxaca per a aquestes persones.

Aquestes despeses són en molts casos elevades atès el cost de l’adquisició i manteniment d’ajudes tècniques, tractaments específics o altres assumptes necessaris per motiu de la discapacitat, i que no estan coberts per la seguretat social o pel sistema públic de serveis socials. L’ordre aprovada ara suposa una modificació legal per rectificar un  canvi normatiu de l’any 2014 que reduïa sensiblement el percentatge sobre rendes dels usuaris que aquests podien conservar per sufragar les seves despeses personals.

L’any 2014 el Síndic de Greuges de Catalunya va obrir una actuació d’ofici amb l’objecte d’estudiar el procés d’aplicació de l’ordre esmentada que ara s’ha modificat. En el marc d’aquest estudi, va tenir contacte amb entitats i federacions d’entitats de persones amb discapacitat amb les que va pactar nous percentatges de les quantitats mínimes garantides per aquest concepte que s’aplicarien progressivament en funció de la disponibilitat pressupostària.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content