Dimecres, 22 març 2023
Dimecres, 22 març 2023
IniciInclusió SocialEl Govern aprova el Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024 que marca...

El Govern aprova el Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024 que marca el nou full de ruta del sistema català

Preveu augmentar el pressupost fins els 1.848 milions d’euros al 2025

serveis socials atenció persones confederació
El nou full de ruta busca un sistema més centrat en l’atenció a les persones // Foto: ASPID

El Govern de la Generalitat ha aprovat el Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024, el full de ruta perquè el Sistema Català de Serveis Socials (SCSS) esdevingui més preventiu, proactiu, àgil, comunitari i universal. Mitjançant una atenció més flexible, centrada en la persona i en la interacció familiar i comunitària, el pla vol reformar el sistema per a preparar-lo pels reptes dels propers anys i l’increment de la demanda social. Aquest document va ser aprovat per unanimitat al Parlament en comissió i s’ha basat en els consensos d’un procés participatiu previ amb els agents implicats. 

anunci guies d'arrel

Concretament, preveu augmentar progressivament el pressupost del sistema de serveis socials fins assolir els 1.848,4 milions d’euros l’any 2025, xifra que suposarà un increment de 917,7 milions d’euros.  

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Entre d’altres mesures, també busca actualitzar i flexibilitzar els models d’atenció a les persones i millorar el rol dels professionals, dotant-los de més i millors eines, a més d’incrementar-ne el nombre en més de 16.700 persones treballadores. 

El Pla 2020-24 vol acabar amb la percepció que els serveis socials només atenen la pobresa i l’exclusió, en tant que ofereixen suport davant les necessitats socials que poden travessar totes les persones en qualsevol moment de la vida: relacionals (personals, familiars, socioeducatives, comunitàries), d’autonomia personal (activitats bàsiques, de la vida diària) i materials. 

El SCSS ampliarà la seva cobertura, avançant cap a la universalitat, i reforçarà la xarxa d’atenció primària i els Equips Bàsics de serveis socials com a porta d’entrada al sistema. S’introduiran les figures de suport jurídic i psicològic, i l’atenció a les famílies, i s’actualitzaran les ràtios de treballadors socials i educadors socials. 

Per fer possibles els objectius fixats, el pla s’estructura en cinc palanques de transformació: les persones i els professionals com a motors del sistema; la vertebració i la reorganització per a una millor qualitat i integració; l’acció comunitària i la prevenció cap a un sistema més proactiu; la governança i el coneixement amb decisions basades en l’evidència, i la intersectorialitat per a una intervenció holística. 

El pla preveu constituir una comissió que en segueixi el desplegament i treballi en l’agenda compartida de reforma del sistema, que estarà formada pel tercer sector, els ens locals, els agents econòmics i socials, i els col·legis professionals. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content