El govern paralitza la millora de la FP pels joves amb discapacitat intel·lectual

La pròrroga pressupostària impideix l’aplicació dels nous itineraris

meritxell ruiz govern
Meritxell Ruiz, consellera d’Ensenyament // Foto: Wikimèdia

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, va afirmar divendres passat en una entrevista a Catalunya Informació que, degut a la pròrroga pressupostària, el govern català havia decidit paralitzar els nous itineraris de formació professional (FP) adaptada per a joves amb discapacitat intel·lectual que s’havien de posar en marxa el proper mes de setembre.

En aquest sentit, la consellera va demanar al departament d’Economia que busqui els més de 200 milions d’euros necessaris per fer las millores a l’escola inclusiva i d’alta complexitat a que el govern s’havia compromés.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta decisió ha provocat la indignació de la Plataforma de familias del Proyecto DIDáctica, que durant els darrers cinc anys ha impulsat una formació professional adaptada que afavoreixi la inclusió laboral dels joves amb discapacitat intel·lectual.

Aquesta plataforma ha denunciat la situació a través d’un comunicat on assegura que el col·lectiu de 16 a 21 anys amb discapacitat intel·lectual té molt poques places públiques i concertades -450 a tota Catalunya- per poder cursar una formació professional.

BANER_300X250

A més, s’argumenta en el comunicat que “són places de només un any o dos i que han de terminar abans de complir els 21 anys, quan encara no estan preparats per defensar-se en un lloc de treball, una situació que no s’exigeix a la resta de joves sense discapacitat a Catalunya”.

La nova llei de FP de Catalunya, aprovada per unanimitat en la passada legislatura, recollia uns nous itineraris de formació amb una duració de quatre anys i es reconeixia el dret dels joves d’aquest col·lectiu a tenir una FP adequada.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*