El Govern lliura els guardons de la 2a edició dels Premis de Foment de la Llengua de Signes Catalana

L’acte va comptar amb la presència de Antoni Martínez, president de FESOCA

premis foment llengua de signes catalana
Llengua de Signes Catalana // Foto: gencat

Aquest dijous va tenir lloc a la sala d’actes de Palau Marc, seu del Departament de Cultura, l’acte de lliurament de la 2a edició dels Premis de Foment de la Llengua de Signes Catalanes que atorga el Govern de Catalunya en reconeixement de persones, entitats i iniciatives que contribueixen al foment, la difusió i el prestigi de la llengua de signes catalana (LSC).

Els guardonats en aquesta edició han estat Josep M. Segimon i Valentí, professor i activista de la llengua de signes catalana (LSC); el Casal de Sords de Barcelona, i la sèrie-web Peixos, així com la fundadora de l’Associació de Sords de Sabadell, Elena Mateu, que també ha estat guardonada a títol pòstum.

BANER_300X250

L’acte va ser presidit per la directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura, Ester Franquesa. En l’acte, també hi va estar present el president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), Antoni Martínez.

El premi de Foment de la Llengua de Signes Catalana té caràcter biennal i es lliura en tres categories: a una persona signant, per la seva trajectòria; a una entitat, i a una iniciativa de foment de la llengua de signes catalana. El premi és atorgat per un jurat format per 6 membres, en representació del Govern i també del sector.

L’Estatut d’autonomia (art. 50.6) preveu que la llengua de signes catalana ha de ser objecte d’ensenyament, protecció i respecte. El Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 17/2010, de 3 de juny, de la llengua de signes catalana, que també preveu (art. 8.1) que l’Administració de la Generalitat ha de difondre l’existència de la llengua de signes catalana.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*