Dimecres, 19 gener 2022
IniciDiscapacitatEl govern invertirà 2,6 milions d’euros per atendre persones vulnerables durant l’estiu

El govern invertirà 2,6 milions d’euros per atendre persones vulnerables durant l’estiu

presentació bassa fundacio pere tarres
Bassa va participar al Fòrum Social de la Fundació Pere Tarrés // Foto: Imatge cedida per gencat

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va anunciar en el marc del Fòrum Social Pere Tarrés que enguany el Departament invertirà 1,4 milions d’euros aquest estiu al manteniment de centres oberts que ofereixen atenció a infants i joves en situació de risc social. “Aquesta xifra suposa un increment d’uns 384.000 euros respecte a l’any anterior i ens permetrà ampliar el nombre de places i també el nombre d’equipaments disponibles, passant de 2.022 places i 70 centres a 2.607 places i 96 centres”, va dir la consellera.

Bassa va afegir que aquesta és una de les mesures que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posarà en marxa durant el període d’estiu per atendre infants i joves de famílies en situació de vulnerabilitat. “Enguany el pressupost destinat a aquestes mesures ascendeix a un total de 2,6 milions –l’any passat se’n van destinar 2,1 milions–, que ens permetran, entre d’altres coses, destinar 600.000 euros a entitats d’educació en el lleure per impulsar beques per a infants i joves en situació de risc perquè gaudeixin de colònies d’estiu i activitats de lleure” va detallar la consellera.

Aquest paquet mesures també inclou una partida de 550.000 euros per a atorgar 1.500 beques del programa “L’estiu és teu” , així com 54.460 euros per al programa “Menjar sa, tot és començar” que es desenvolupa als Casals Cívics de la Generalitat i les ludoteques i que inclou tallers d’hàbits d’higiene i d’alimentació i esmorzar o berenar als infants participants. El programa es desenvolupa en 29 equipaments de 22 municipis i arriba a uns 2.000 nens.

La consellera va aprofitar la seva conferència “Les polítiques socials i de treball: un sol eix” per referir-se al Tercer Sector, i va dir que són fonamentals en la construcció de la futura República catalana. “Necessitem un contracte social per un nou Estat que es construeixi a partir de les potencialitats del territori, dels agents socials i econòmics i que permeti garantir la qualitat de vida de les persones, l’equitat i la igualtat d’oportunitats i, en aquest nou contracte social, les entitats del Tercer Sector hi tenen un paper cabdal”, va afirmar Dolors Bassa.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

3 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content