Dijous, 27 gener 2022
IniciDestacadesEl Govern aprova una ajut econòmic per promoure l’autonomia personal de les...

El Govern aprova una ajut econòmic per promoure l’autonomia personal de les persones amb discapacitat

ajuts autonomia personal
Aquest ajut servirà per contribuir a la millora de la qualitat de vida // Foto: Institut Guttmann

El Govern ha aprovat -dins el Programa d’atenció social a les persones amb discapacitat (PUA), que l’any passat va beneficiar prop de 2.000 persones-, una prestació econòmica dirigida a persones amb discapacitat que té per objectiu contribuir a cobrir les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions que promoguin l’autonomia personal i contribueixin a millorar la qualitat de vida i fomentin la inclusió social.

Les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial que tinguin reconegut un grau igual o superior al 33% podran sol·licitar aquesta prestació de caràcter puntual per finançar els productes tècnics que necessitin directament relacionats amb la causa de la seva discapacitat. El percentatge de la prestació s’establirà en funció dels ingressos econòmics de la persona amb discapacitat, així com de les seves condicions socials.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que enguany ha incrementat aquests ajuts fins a 2,5 milions d’euros respecte als 1,3 que va destinar el 2016, publicarà l’ordre de la convocatòria, que incorpora el catàleg de productes i actuacions. Aquest catàleg inclou prestacions per a mobilitat i transport (obtenció o reconversió del permís de conduir, adaptació del vehicle, etc.) o per a l’autonomia personal i la comunicació (audiòfons, teclat Braille, grues, etc.).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content