El Govern aprova una ajut econòmic per promoure l’autonomia personal de les persones amb discapacitat

L’Executiu ha augmentat fins a 2,5 milions d’euros aquesta dotació econòmica

ajuts autonomia personal
Aquest ajut servirà per contribuir a la millora de la qualitat de vida // Foto: Institut Guttmann

El Govern ha aprovat -dins el Programa d’atenció social a les persones amb discapacitat (PUA), que l’any passat va beneficiar prop de 2.000 persones-, una prestació econòmica dirigida a persones amb discapacitat que té per objectiu contribuir a cobrir les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions que promoguin l’autonomia personal i contribueixin a millorar la qualitat de vida i fomentin la inclusió social.

Les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial que tinguin reconegut un grau igual o superior al 33% podran sol·licitar aquesta prestació de caràcter puntual per finançar els productes tècnics que necessitin directament relacionats amb la causa de la seva discapacitat. El percentatge de la prestació s’establirà en funció dels ingressos econòmics de la persona amb discapacitat, així com de les seves condicions socials.

BANER_300X250

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que enguany ha incrementat aquests ajuts fins a 2,5 milions d’euros respecte als 1,3 que va destinar el 2016, publicarà l’ordre de la convocatòria, que incorpora el catàleg de productes i actuacions. Aquest catàleg inclou prestacions per a mobilitat i transport (obtenció o reconversió del permís de conduir, adaptació del vehicle, etc.) o per a l’autonomia personal i la comunicació (audiòfons, teclat Braille, grues, etc.).

banner_dental

1 Trackback / Pingback

  1. http://diarideladiscapacitat - Associació AREMI

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*