Germans Trias i l’Institut Guttmann s’uneixen per tractar les malalties neuromusculars minoritàries

Han posat en marxa un programa d’atenció integral

malalties minoritàries neuromusculars guttmann germans trias
L’equip que treballarà conjuntament en aquesta nova unitat // Foto: Germans Trias

Neuròlegs, neumòlegs, dietistes, treballadors socials, una gestora de casos i altres especialistes mèdics de Germans Trias, així com mèdics rehabilitardors, psicòlegs, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, EASE (Equip de Suport Especialitzat en Neurorehabilitació), i altres professionals de l’Institut Guttmann, han posat en marxa des del passat 26 de juliol, un programa d’atenció integral a les persones amb malalties neuromusculars.

El programa que acaben d’iniciar la Unitat de Malalties Neuromusculars Minoritàries del Departament de Neurociències de l’Hospital Germans Trias i l’Institut Guttmann, inclou, entre altres, una consulta multidisciplinar.

Una de les malalties minoritàries degeneratives que tractarà aquesta unitat és l’ELA, que pertany a un grup anomenat de les neurones motores, que són caracteritzades per la degeneració progressiva fins la mort d’aquest tipus de neurones. Aquesta malaltia ataca i mata a les neurones que fan de nexe entre el sistema nerviós i els músculs voluntaris del cos, per lo que deixen d’enviar missatges als muscles i aquests deixen de funcionar gradualment.

En l’actualitat, no es coneixen els mecanismes que provoquen la mort cel·lular i no es disposa d’un tractament curatiu.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*