La Generalitat anuncia 750 noves places amb finançament públic en residències per a gent gran

Estaran distribuïdes en 149 centres

programes socials gent gran
Les places estaran repartides en 149 centres de tot el territori // Foto: FiraGran

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va anunciar dilluns que a partir d’ara subvenciona 750 noves places per a gent gran distribuïdes en 149 centres. Es tracta de places en residències privades que amb aquest finançament de la Generalitat passaran a formar part del sistema públic com a places col·laboradores i s’assignaran d’acord amb la llista d’espera. El cost mitjà d’una plaça d’aquestes característiques és de 1.700 euros, dels quals la Generalitat de Catalunya n’aportarà 1.100 i la persona usuària 600.

La consellera Dolors Bassa va explicar que “fent mans i mànigues amb el pressupost actual del Departament hem pogut convertir en col·laboradores aquestes 750 places per tal de permetre que molta gent pugui rebre el finançament públic que necessita per poder estar en una residència”.

BANER_300X250

El director general de Protecció Social, Joan Ramon Ruiz, va remarcar que la mesura suposa una inversió d’1.245.000 euros fins a finals d’any i que durant el 2017 s’hi destinaran 7M d’euros més. Ruiz va detallar que “pel que fa al repartiment territorial, més de la meitat de les places estan en centres de la demarcació de Barcelona i la resta es troben distribuïdes arreu del país”.

Finalment Bassa va afegir que “tots els recursos que tenim disponibles, els hem destinat, els destinem i els destinarem a atendre les persones per un envelliment digne”. En aquest sentit, la consellera va lamentar la reducció de les aportacions del govern espanyol pel que fa a inversió social a Catalunya durant els darrers anys. “Una davallada constant per part de l’Estat que hem assumit des de la Generalitat, perquè de no ser així, 90.000 persones no estarien rebent l’atenció que necessiten”, va alertar la consellera.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*