Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciENTITATSFundació L’Esguard engega ‘L’espai Resguard’ per atendre les necessitats bàsiques dels més...

Fundació L’Esguard engega ‘L’espai Resguard’ per atendre les necessitats bàsiques dels més vulnerables

Es realitzen dinàmiques i tallers destinats a l'adquisició d'habilitats per a la vida diària, alhora que es facilita l'ús dels serveis de dutxa i rentadora segons les necessitats del grup

l'espai resguard de fundació l'esguard
A l’Espai Resguard es realitzen diferents tallers // Foto: Fundació L’Esguard

El projecte Espai Resguard de la Fundació L’Esguard té com a objectiu principal atendre les necessitats socials bàsiques de persones en situació d’extrema vulnerabilitat social, com ara aquelles sense llar, en espera d’un recurs adequat, en consum actiu o en habitatges temporals d’emergència, que es troben mancant d’una xarxa social. 

Mitjançant la intervenció socioeducativa, psicosocial i rehabilitadora, a més de proporcionar serveis assistencials com dutxa, rentadora i assecadora, Resguard busca crear un entorn acollidor de confiança per atendre les necessitats immediates i establir vincles amb aquelles persones més marginades del sistema.

L’Espai Resguard, coordinat per professionals coneixedors de les necessitats dels usuaris, compta amb la presència d’una Educadora Social encarregada de l’acollida inicial i la coordinació amb l’equip de referència de cada persona.

Quant a les activitats, es realitzen dinàmiques i tallers destinats a l’adquisició d’habilitats per a la vida diària, alhora que es facilita l’ús dels serveis de dutxa i rentadora segons les necessitats del grup. La participació de voluntaris és fonamental per al bon funcionament del projecte, ja que esdevenen nexe d’unions especials amb les persones ateses, contribuint al seu èxit.

“És molt gratificant veure com a través d’una dinàmica senzilla o un simple joc de taula es poden treballar múltiples habilitats que tenen a veure amb la vida diària però també i molt important amb les relacions i les habilitats socials”, han explicat des de l’entitat.

La creació d’aquest projecte respon a l’increment de situacions personals de precarietat social i econòmica detectades per l’entitat en els últims anys. Aquesta iniciativa de voluntariat inclusiu ha estat possible gràcies al suport de E.G.O. Products durant el 2023.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content