La Fundació Friends finalista al certamen internacional #Imake4mycity

Amb un projecte realitzat per nois i noies amb la Síndrome d'Asperger

El grup els YaMekars són els realitzadors del projecte // Foto: Imatge cedida per Fundació Friends
El grup els YaMekers són els realitzadors del projecte // Foto: Imatge cedida per Fundació Friends

Un grup de nois i noies amb la Síndrome d’Asperger de Fundació Friends, els YAMakers, han sigut seleccionats com un dels 17 projectes finalistes pel certamen internacional #Imake4mycity que es celebrarà a París el proper 6 d’abril.

El projecte que presenten és el Material for Bocce, que neix de la idea d’adaptar les activitats d’oci i del dia a dia a persones amb alguna dificultat motriu o sensorial a través del disseny i la impressió digital 3D.

BANER_300X250

Dins del projecte s’han creat diferents elements i jocs per afavorir l’accessibilitat, com una raqueta de ping-pong adaptada a persones amb mobilitat reduïda o un puzzle per a persones amb deficiència visual; sense oblidar els estris necessaris adaptats per jugar a Boccia, un esport paralímpic similar a la petanca, que el practiquen persones amb un alt grau de discapacitat.

Aquest projecte es va crear dins del curs d’impressores 3D YAMakers, impulsat per la Fundación Orange i desenvolupat per BJ Adaptaciones, Fundació Friends i l’Ateneu de Fabricació de les Corts, per afavorir la inserció laboral de nois i noies amb la síndrome d’Asperger, introduint-los al món de les impressions 3d i de la filosofia Maker. Durant el segon semestre de l’any passat molts nois i nois van poder assistir a aquest curs, que els va permetre aprendre cóm funciona el procés per imprimir en 3D, des de la planificació, el disseny fins a la impressió en sí.

A la cerimònia d’entrega de premis a París hi aniran dos representants de la Fundació Friends. #Imake4myCity és un certamen internacional en el que hi participen 32 FabLabs Solidaris de França, Egipte, Polònia, Senegal, Tunísia i Espanya. Els equips estan formats per joves entre 12 i 25 anys, i s’entregaran 3 premis: dos decidits pel jurat i un per votació online. Les votacions estan obertes des del 1 de març.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*