Diumenge, 28 novembre 2021
IniciInclusió SocialLa Fundació Bancària “la Caixa” i la Generalitat destinen 30 M€ a...

La Fundació Bancària “la Caixa” i la Generalitat destinen 30 M€ a actuacions d’obra social el 2017

la caixa generalitat signatura actuacions obra social 2017
Moment de la signatura del conveni // Foto: gencat

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, van signar la setmana passada la renovació del conveni de col·laboració en matèria d’actuacions d’obra social. També van assistir a l’acte, que va tenir lloc a la seu del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, el secretari d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, i el director general de Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró.

Aquesta col·laboració té com a objectiu propiciar actuacions que cobreixin o pal·liïn mancances o necessitats d’interès prioritari per al territori, de la mà d’entitats sense ànim de lucre. La voluntat és contribuir a l’equitat social, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten.

diari-discapacitat-300x250e

Així doncs, en el marc de l’acord, aquest 2017 la Fundació Bancària ”la Caixa” es compromet a destinar fins a 30 milions d’euros a projectes de caràcter social, assistencial, educatiu, cultural, científic i mediambiental. Concretament, es prioritzen iniciatives que responguin a les següents línies d’actuació:

  • fomentar la integració de persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió
  • afavorir la conciliació i el respir familiar
  • recolzar, mitjançant beques, la formació de personal investigador
  • promoure projectes d’investigació sobre malalties poc comunes
  • restaurar, digitalitzar i difondre documents d’interès històric
  • restauració d’edificis i obres d’art

L’acció impulsada al llarg de 2016 inclou projectes de beques menjador, inserció laboral de persones amb malaltia mental, atenció a nens discapacitats, recerca contra el càncer i recuperació del patrimoni històric, entre d’altres. Això es tradueix en la col·laboració amb entitats com l’Associació Obertament, la Fundació Nexe, la Fundació Futur, la Germandat de Nostra Senyora de la Mercè o Temporada Alta.

L’aportació de ”la Caixa” a aquesta col·laboració amb la Generalitat s’ha quadruplicat en els últims 20 anys. Concretament, ha passat dels 7,02 milions d’euros de 1998, primer exercici en què es va desenvolupar l’acord, als 30 milions actuals.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES