Finalitza a Barcelona la ‘Vuelta Solidaria a España’ en favor de les malalties rares

Dos afiliats a l’ONCE han recorregut 3.500 km en 59 dies

vuelta solidaria malalties rares
Marcos Bajo i Minerva González acabaran a Barcelona el repte solidari // Foto: Imatge cedida per ONCE

Aquest dissabte 18 de juny acaba a Barcelona la “Vuelta Solidaria a España”, un repte que van començar el passat 21 d’abril a Madrid dos persones afiliades a l’ONCE. Marcos Bajo i Minerva González al llarg de 59 dies han recorregut prop de 3.500 km passant per 15 Comunitats Autònomes de la península ibèrica.

L’última etapa sortirà des de Sant Feliu de Llobregat per arribar a Barcelona, concretament a la Delegació Territorial ONCE Catalunya a les 9.40h del matí, on Bajo i González seran rebuts per Anna Ripoll, vocal de la Junta Directiva de la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER); Omar Font, gerent de la Federació Catalana d’Esports per Cecs i Josep Pitarch, Cap d’unitat de Cultura i Esports d’ONCE Catalunya, que estaran acompanyats per Teresa Roig, Directora del Centre DIA de Sabadell, en representació del Grupo DIA.

BANER_300X250

Després d’una pausa, la marxa es reprendrà sobre les 10.15h amb destinació a Sant Boi de Llobregat. El final de l’etapa serà a Viladecans, on l’arribada està prevista sobre les 18h. A les 20h. els dos esportistes, amb altres afectats per malalties rares, participaran en el tret de sortida de la marxa Luna Llena.

Marcos Bajo i Minerva González, han fet aquest repte en la modalitat de duatló (a diari, un marató a peu i mitja marató en bicicleta) amb l’objectiu de traslladar la realitat d’aquelles persones que conviuen amb una malaltia rara de primera mà i impulsar la investigació d’aquestes patologies. L’equip d’aquesta iniciativa, que ha comptat amb el suport de la Fundación ONCE i la FEDER, l’han completat Gregorio Jiménez i Antonia Pertusa.

Marcos Bajo, esportista amb discapacitat visual és l’artífex del projecte “Muévete por los que no pueden, Vuelta Solidaria a España” per donar a conèixer les malalties rares (ER), animar a les persones amb discapacitat a practicar esport saludables, eliminar barreres socials i apropar a la població la realitat dels pacients i familiars de malalties rares.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*